Grime-collectief Levelz dropt mixtape

Er gebeuren mooie dingen binnen de wondere grime-wereld. Het genre vindt eindelijk zijn weg tot buiten de grenzen van het Verenigd Koninkrijk en artiesten als Skepta en Stormzy zorgen voor een nodige aandacht uit Amerika. De meeste toppers uit de scene komen uit Londen, maar ook in andere Britse steden gebeuren straffe dingen. Eén van de opmerkelijkste crews het voorbije jaar waren de jongens van Levelz uit Manchester. 

Levelz is het in 2013 opgerichte initiatief van enkele mc's en producers uit de stad in het noorden van Engeland. Het collectief bestaat uit de rappers Chunky, Black Josh, Skittles, Fox, Sparkz, T-Man, Chimpo en Truthos Mufasa, de beats worden dan weer verzorgd door Biome, Dub Phizix, Rich Reason en Metrodome. De voorbije jaren wisten ze met enkele video's al de aandacht van de wereldwijde grime-fans vast te krijgen, tijd dus om een eerste volledige mixtape te droppen. 

LVL11 is een verzameling van dertien - stuk voor stuk - vernieuwende tracks binnen het genre. De Levelz-crew slaagt er in een volledig eigenzinnige twist aan grime te geven. De beats zijn een stuk funky'er dan de meeste grime instrumentals en ook het typische accent uit Manchester zorgt voor een unieke flow in de nummers. De mixtape is gratis te downloaden via de Bandcamp-pagina van de crew. We zijn er alvast zeker van dat dit nog maar het begin is van heel wat straffe grime uit de achterbuurten van Manchester. Levelz is een project om zeker in de gaten te houden.