Pioneer geeft de Nexus-reeks een update

De Pioneer Nexus-reeks is al even de standaard in het clublandschap. Met regelmatige aanpassingen en toevoegingen aan hun huidige apparatuur blijven ze relevant aan de top van de dj hardware. Dat ze de lat omhoog trekken is duidelijk. Met de nieuwe Nexus2-reeks geven ze toe aan heel wat wensen van professionele DJ's. Zowel de functionaliteit als de kwaliteit deden een stap vooruit. Even de voornaamste veranderingenvan de CDJ-2000NXS2 en DJM-900NXS2 op een rijtje. 

De CDJ-2000NXS2 krijgt een audiokwaliteitupgrade, namelijk een 96 kHz/24-bit geluidskaart en een 32-bit D/A converteerder. De zon zal nooit meer spelbreker spelen tijdens het lezen van je tracks in openlucht want het scherm zal nog nooit zo helder geweest zijn. Alles zal touchscreen worden en er zit zelfs een QWERTY-toetsenbord in om snel nog even die specifieke plaat te zoeken. Verder wordt het Hot Cue-systeem vernieuwd waardoor je nu 8 Hot Cue's on-the-go kan instellen en aanpassen. Ook laat de CDJ je toe om je beatkwantisatie aan te passen tot kleinere stukken. Als laatste worden er eindelijk FLAC en ALAC formats toegelaten. 

De DJM-900NXS2 krijgt dezelfde geluidskaart als de CDJ en doet er nog een 64-bit mixing processor bij. De verbeterde EQ'ing, fader curves en volume mastering worden vergezeld van hun kleurenpallet aan effecten en beatFX, inclusief een extra parameter. Vier extra effecten zorgen voor meer dynamiek in je sets (helix, ping-pong delay, vinyl brake, pitch bend en verbeterde reverb). Ook het X-pad om effecten te activeren en aan te passen is uitgebreid en overzichtelijker geworden. Overnemen van een andere dj zal ook een stuk gemakkelijker worden door een dubbele USB-ingang. 

Over-all doet Pioneer weer een stevige stap vooruit om de kwaliteit in het clublandschap de verbeteren. Uiteraard hebben we niet alle aangepaste features overlopen. Daarvoor moeten neem je best een kijkje naar de uitgebreide video waar bekende DJ's zoals Hot Since 82, Roger Sanchez en Jamie Jones hun mening delen over de verbeteringen van Pioneer.