Robert Hood werkt samen met Dekmantel aan reeks releases

Naast één van de meest vooruitstrevende festivals in Europa zijn de heren van Dekmantel ook verantwoordelijk voor een even straf platenlabel. Het voorbije jaar slaagde de Amsterdammers erin om met de heruitgave van Fatima Yamaha's What's A Girl To Do één van de underground hitjes van het decennium te scoren. In 2016 belooft de organisatie alvast nog scherper uit de hoek te komen en sloten ze een deal met niemand minder dan Robert Hood. 

Als één van de oprichters van het legendarische Underground Resistance behoort Robert Hood tot het selecte clubje van Detroit techno legendes. Sinds het begin van de jaren '90 geldt de producer als één van de meest invloedrijke figuren binnen het genre. 

Robert Hood wordt door velen ook verantwoordelijk geacht voor het onstaan van de eerder minimale kant van techno. In 1994 richtte de man ook het al even legendarische M-Plant op, een label dat onlangs nog zijn 20ste verjaardag vierde met een straffe heruitgave van enkele klassiekers. 

Robert Hood speelde al verschillende keren op het Nederlandse festival, zo tekende hij dit jaar present voor een set op de Boiler-Room Stage onder zijn Floorplan-alias. Uit die goede relaties tussen beide partijen volgt nu een reeks releases op het platenlabel van Dekmantel.

In totaal zullen er drie EP's en een volledig album uitkomen onder de noemer Pardigm Shift. Hood verklaart dat het project de bedoeling heeft om de luisteraar buiten zijn comfortzone te lokken. Toch haalde hij zijn grootste inspiratie uit zijn eigen concentratieshift; na de focus gelegd te hebben op Floorplan vond de Amerikaan het weer tijd om terug te keren naar zijn roots. Minimalisme zal opnieuw centraal staan. 

De eerste EP van het Paradigm Shift project zal vanaf 22 febuari beschikbaar zijn en bestaat uit de twee tracks Form en Lockers. Beide nummers vallen al te beluisteren via de online store van Dekmantel en ook de pre-orders voor een 12" vinyl zijn al beschikbaar. 

A dream comes true: we're teaming up with Detroit legend Robert Hood for three EPs and an album!
Geplaatst door Dekmantel op dinsdag 12 januari 2016

 

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel