Limburg heeft er met Forest 808 nieuw festival bij

Het Limburgse festivallandschap heeft er een nieuwe speler bij: Forest 808. Het tweedaagse evenement zal doorgaan op vrijdag 8 juli en zaterdag 9 juli 2016. Als locatie kozen ze voor een toegankelijk stukje natuur in Hechtel-Eksel. Forest 808-booker Ken Stevens sprak alvast even met ons om het geheel toe te lichten!

Neem je agenda erbij en kruis 8 & 9 juli al maar aan. Dan vindt namelijk de eerste editie plaats van Forest 808, ergens in Hechtel-Eksel. De exacte locatie zal binnenkort onthuld worden. We spraken in ieder geval af met Ken Stevens, lid van de organisatie van dit kersverse evenement, om het te hebben over hun nieuwe kindje.

Limburgse scene

We zijn vooral benieuwd naar de inspiratie en de gedachtengang achter het festival.

"We zagen voor Limburg een gat qua outdoor muziekfestivals met internationale deep- en tech-house op het menu"

- zo vertelt booker Ken Stevens.

Dat Limburgs gat in de evenementenwereld viel onze redactie ook al op. Denk maar aan HOME, Houza Palooza of Moodstock die nog steeds geen nieuwe editie hebben gecommuniceerd. Reden genoeg dus voor deze heren om Forest 808 op te richten en op die manier de Limburgse scene terug meer leven in te blazen.

Natuur

Daarnaast spendeert de organisatie ook heel wat aandacht aan de natuur. "We zullen de natuur op een leuke manier in de verf zetten en centraal laten staan in het geheel." Qua inkleding op het festival vertelt Ken ook nog dat de natuur zelf zal spreken, dat en natuurlijk het feilloos geluidssysteem.

Muzikaal

En dan over de muziek! Wat heeft Forest 808 voor ons in petto? "Voor onze eerste editie doen we op vrijdagavond beroep op Limburgse talenten, aangevuld met grote namen binnen het Belgische, elektronische circuit." Voor de tweede dag trekken ze alle registers open. "Er zijn sowieso al een drietal internationale namen geboekt, en er staan er nog een aantal op de lijst", laat Ken slippen. Verder zullen er natuurlijk ook Belgische en Nederlandse dj's bij op de line-up staan die dag."

Nederland

Goede vooruitzichten dus, de muzikale inspiratie voor dit festival kwam blijkbaar van bij onze noorderburen:

"Voor onze line-up keken we naar concepten als Pleinvrees, Strafwerk en DGTL. Daarnaast zijn er eveneens heel wat kleinere feestjes binnen onze grenzen die kwaliteit brengen."

- dixit booker Ken Stevens

We kijken alvast uit naar de eerste namen die Forest 808 zal bekendmaken. U kan eveneens alles volgen op hun Facebook-pagina uiteraard. De voorverkoop (early birds) zal in ieder geval starten op 1 maart. De prijzen hiervan kregen we ook te horen: een early bird ticket voor zaterdag zal €10 kosten en een early bird combiticket €15. 

Ontdek meer...Festival