Fuzz Exclusief: Vice City @ Dimensions Festival

Regelmatig toveren ze de Antwerpse club Piaf om tot een uniek stukje paradijs op Aarde. De feesten van Vice City worden druk bezocht en dat leverde residents MVMNT en DJ Boats een plaatsje op tijdens één van de beach party's op het Dimensions Festival in Kroatië. Wij spraken met mede-oprichter Arno Lemons over hoe het Kroatische avontuur tot stand kwam. 

FUZZ - Hey Arno, Vice City heeft ondertussen al een stevige reputatie opgebouwd, wat waren de hoogtepunten voor het concept tot nu toe? 

Arno: Goh, elke editie van Vice City was wel een hoogtepunt. Ik ben blij met de sfeer die heerst tijdens onze nachten. Zowel onze bezoekers, internationale gasten en trouwe residents zijn altijd laaiend enthousiast. Daarnaast hebben we ook als trio (MVMNT, DJ Boats & mezelf als The Vice City Residents) een paar highlights. De 2 Years ABSTRKT boat party zit daar zeker bij. Drie uur lang opwarmen op het dek voor Andres (Slum Village) & Smallpeople gaf een magisch gevoel. Het absolute hoogtepunt was toch de beachparty op Dimensions Festival, ook al zat ik zelf met m'n hoofd in de boeken toen. Apetrots was ik op de boys, en tranen heb ik zeker gelaten tijdens de Skype calls die Pieter (MVMNT) met me maakte tijdens de set.

FUZZ - Kan je ons wat meer vertellen over hoe Vice City op Dimensions terecht gekomen is? 

Arno: Eerst en vooral wil ik Conor Lynch bedanken om last minute naar het podium te lopen en de set van Dj Boats & Juicy (MVMNT) op te nemen. De opname heeft me al veel geholpen tijdens het studeren. Telkens ik ernaar luister, krijg ik weer zin in zowel Dimensions Festival als Vice City

Zelf heb ik in 2014 last-minute op Dimensions Festival gespeeld samen met MVMNT. We gingen als gewone bezoekers naar het festival maar dankzij een cancelling van één van de artiesten kregen we opeens zelf de kans om achter de decks te kruipen op de Arija Stage. Nog steeds één van mijn favoriete momenten als dj tot op de dag van vandaag. Na heel wat mailtjes kreeg ik het in 2015 opnieuw voor elkaar om een plaatsje op de line-up te bemachtigen voor onze Vice City Residents. Zelf kon ik er door mijn herexamens niet bij zijn maar MVMNT en DJ Boats hebben perfect de Vice City vibe overgebracht. 

Om de jongens te verrassen had ik de plaats op de line-up geheim gehouden tot ze effectief op het festival waren aangekomen. Na het telefoongesperk waren ze door het dolle heen. Op de beachparty spelen, waar die week ook artiesten als Jeremy UndergroundFloating Points en Mr Scruff aan het werk te zien waren, is dan ook niet niets. Tijdens de set hebben we een paar keertjes geskypet zodat ik toch een beetje aanwezig kon zijn. De perfecte motivatie om dit jaar wel herexamenloos naar Kroatië te kunnen afzakken! 

FUZZ - Wat staat er in 2016 nog op het programma in Vice City? 

Arno: 2016 brengt ons hopelijk veel goeds ! Na de examens zijn we terug op 6 februari met een legende uit de Amerikaanse Hiphouse-scene van de jaren 80 en 90, Tyree Cooper. Daarna vieren we met vice city mijn verjaardag op 9 april met een héél speciale invite, maar daar kan ik nog niets over lossen. Met andere woorden: hou ons in de gaten, want de poorten van Vice City zullen meer open gaan dit jaar en we hebben ook al een aantal andere dingen in petto. 

Ontdek meer...Exclusief
Artiesten in dit artikel