SoundCloud introduceert Charts

SoundCloud heeft sinds enkele dagen een nieuwe sectie op hun website: Charts. Het is een nieuwe sectie waar al een tijdje naar gevraagd werd, want het aanbod aan muziek op de website is ondertussen zodanig groot dat het bijna onmogelijk wordt om de beste nummers van het moment eruit te halen. Charts moet daar verandering in brengen.

Concreet is het systeem vrij simpel. Op je voorpagina staat naast de Stream-tab nu Charts. Eenmaal op de pagina krijg je twee filters te zien. Eentje om te filteren op de top 50 nummers met de meeste plays of op New & Hot. De andere filter laat je toe je interesses toe te passen op genres. En die genres zijn vrij diep te filteren. Deep house, techno, electronic of dubstep zijn er enkele van.

De attente lezers zullen merken dat de Explore-tab hiervoor ingeruild werd. Een hele verbetering dus om gemakkelijker de tracks te vinden die het populairst zijn. De lijst wordt berekend via een algoritme dat telt hoeveel plays een nummer kreeg in de voorbije week. 

Jammer genoeg is er maar weinig Belgisch op te merken in de Charts. Zo staat Dimitri Vegas & Like Mike ft. Martin Garrix hun Tremor op plaats 46 bij house en staat bij deep house de Kungs remix van Lost Frequencies' Are You With Me eveneens op 46.

Of het systeem volledig op punt staat, hebben we wel vragen bij. Zo staat op 6 bij techno een goedkope radiorip van Take A Bow van Rihanna en staan er verschillende mixes in de lijst. Ietwat vreemd, niet?