Søndag haalt Woo York voor het eerst naar België (31/01)

"And on the seventh day... God went clubbing!" Of Hij op zondag 31 januari aanwezig zal zijn in Søndag, daar hebben we onze twijfels over. Wie er wel sowieso bij zal zijn, zijn de Oekraïense heren van Woo York, voor het eerst in ons land! Primitive People haalt de mannen, gekend van releases op Life And Death, naar de West-Vlaamse club die telkens de zondagnacht invult. We stelden Max en Flor, de drijvende krachten achter Primitive People die sinds kort ook de dagdagelijkse leiding van Søndag in handen hebben, enkele vragen.

FUZZ - Als we het goed hebben begrepen, hebben jullie sinds kort de dagdagelijkse leiding in Club Søndag. Hoe ging dit in zijn werk?

M&F: Dat klopt! Flor en mezelf hebben sinds november de volledig leiding van Søndag over genomen. We waren al van dag één betrokken bij het project, nadat Maxime (Lany, nvdr.) ons had aangesproken. Hij zocht toen ondersteuning voor de club vanuit Kortrijk, gezien hijzelf en Lennert, die samen met Maxime het project uit de grond stampte, uit het Gentse afkomstig zijn.

In november ‘15 was Maxime klaar om het management door te geven aan jonge ondernemers om een frisse wind te laten waaien. Na een gesprek met de hogere leiding, werden wij gekozen. We konden deze kans niet laten liggen. Voor ons was het vooral fantastisch om ook het 'fun'-gedeelte van de club te kunnen meemaken. Denk bijvoorbeeld aan bookings afhandelen, avonden inkaderen, zelf draaien… Eindelijk kunnen we onze eigen visie naar buiten brengen en laten renderen.

FUZZ - Jullie haalden Woo York onder de noemer Primitive People, jullie eigen concept. Kan je daar iets meer over vertellen?

M&F: Primitive People is een concept wat we met drie gestart zijn, Hendrik en Max (Sous) en Flor (Endove). We begonnen het concept voornamelijk omdat we wat meer ‘underground’ feestjes wilden in Kortrijk. Je hebt wel Ohm en King Kong met straffe line-ups, maar met Primitive People wilden we sfeer creëren die je in underground clubs als Decadance vindt. Gewoon goeie muziek, gratis inkom, veel gekend volk, zonder probleem binnen en buiten lopen en lokaal talent op de affiche.

Vandaar ook de naam Primitive, dit staat voor ‘back to basic’. Laat het ons eenvoudig houden in een vriendschappelijke, gezapige sfeer. Daarnaast wouden we ook Kortrijk nog meer op de Belgische house- en technokaartplaatsen. Het hoeft niet altijd Gent, Brussel of Antwerpen zijn. (lacht) 

Jammer genoeg lukt het, door Søndag, niet meer om dit op regelmatige basis te doen. We werken wel nog altijd nauw samen met JH Reflex en hosten dan ook een dag op hun Reflex XL Festival. Nu het management van Søndag echter vlotter loopt, zullen we wel de draad van Primitive People opnieuw oppikken.

 

FUZZ - Vanwaar de keuze voor Woo York?

M&F: We zijn altijd zeer grote fan geweest van live sets, dit zorgt toch telkens weer voor een ongelooflijke sfeer. Zeker als het een unieke live set is. Daarmee bedoelen we: speciale set-up, unieke sound, de wisselwerking tussen een duo… Dit is ook waarom we Johannes Heil geboekt hadden in oktober 2015.

Daarnaast kozen we Woo York ook voor hun eigen sound. Hun werk is te horen in zo goed als elke Life And Death-mixtape, of het nu een set van Vaal of Tale of Us is. Ook wouden we inspelen op unieke bookings, wat voor Woo York zeker het geval is gezien het hun eerste set ooit in ons land is.

 

FUZZ - Welke richting willen jullie met Søndag uitgaan?

M&F: We willen alleszins behouden wat we sinds dag 1 hebben opgebouwd en blijven kwaliteit bieden. Zo willen we terug kwaliteitsvolle drinks aanbieden en hebben we een samenwerking met een cocktailmaker. Ook food e.d. wordt opnieuw een aandachtspuntje waarin we zullen investeren. Niet enkel de muziek moet mensen naar Søndag lokken, maar het volledig plaatje.

Daarnaast zullen we ook het muzikale programma uitbreiden. Binnen onze underground scene zijn er vele mogelijkheden; techno, tech house, deep house… Alles zal aan bod komen, dus ook het iets zwaardere (techno-)werk. 
Het is de bedoeling om elke zondag weer iets nieuws, iets tofs te brengen, zonder in herhaling te vallen. Verandering en variatie zijn voor ons echt sleutelwoorden. We willen alle events veel meer gaan inkaderen, mooie samenhangende line-ups, eens durven twee internationale toppers plaatsen in plaats van één grote naam.

Los van al dit proberen we ook af en toe samen te werken met andere organisaties. Het is altijd leuk om met twee gemotiveerde organisaties je schouders onder een event te kunnen zetten. Zo hebben we samenwerkingen met onder meer We Play House Recordings, DIEP en Korridor.

FUZZ - Wat zijn de grote troeven van Søndag?

M&F: Het feit dat we open zijn op een zondag. Mensen komen naar Søndag met de bedoeling om hier van het begin tot het einde te blijven en zich te amuseren. Daarnaast is de locatie ook super met custom made sound system, een uniek lichtsculptuur en een klein tweede verdiep met bar. In de zomer hebben we bovendien de unieke mogelijkheid om onze prachtige tuin en terras open te stellen voor kleine open airs. Verder groeide Søndag uit tot een ware familie waar iedere trouwe clubganger zich volledig thuis voelt.

FUZZ – Wat staat er binnenkort nog op het programma?

M&F: Onze programmatie tot maart kan je op onze Facebook-pagina vinden. Grote headliners die eraan komen zijn onder meer Somne en Pisetzky, op dezelfde avond. Bovendien kennen ze elkaar vrij goed en volgt er dus een allereerste B2B-set.

Daarnaast blijven we inspelen op Belgisch talent. Zo hebben we het event met Nico Morano, Maxim Lany, Nick Bril en Sfin, dat we kaderen onder de Ibiza vibe. Nico is altijd sterk verbonden geweest met de club, dus het is altijd een ongelooflijk fijn weer zien! Ook Leesa komt nog eens samen met Maté, de drijvende kracht achter Nächtvøgels.

 

FUZZ – Blijven jonge talenten nog steeds één van de speerpunten van Søndag?

M&F: Jazeker! We willen jonge dj’s graag de kans geven om hun talent te tonen, voornamelijk mensen uit de streek. We houden ervan om jonge gemotiveerde dj’s te betrekken bij de club en we hebben gemerkt dat hieruit zeer sterke dingen ontstaan.

Ben je dus zelf een getalenteerde dj? Dan moedigen we je zeker aan om ons een setje door te sturen! We beluisteren alle sets uitgebreid en als het past binnen ons kader, krijgt de dj zeker een plekje binnen onze club. Hetzelfde geldt trouwens ook voor ambitieuze organisaties die iets willen organiseren bij ons! We staan open voor alles!

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel