Woo York bevestigt in Søndag (31/01)

Op zondag 31 januari haalden de heren achter het concept Primitive People het Oekraïense duo Woo York naar ons land. Deze producers kennen we vooral van releases op toplabels als het toonaangevende Life and Death en waren voor het eerst te gast in België. In Søndag traden ze aan met een volledige live set, bijgestaan door Ed Philips en residents Sous en Endove.

De West-Vlaamse club Søndag, enkel te bezoeken op -what's in a name- zondag, is al even een vaste waarde geworden in het Belgische nachtleven. We hadden onlangs nog een gesprek met Flor en Max, de drijvende krachten achter de club die binnen twee weken een label night host van Taub Recordings, waarvoor je nog tickets kan winnen. 

Bij onze aankomst in Hulste was de publieke opkomst nog wat beperkt. Geen nood, de avond was nog jong en Ed Philips trok er zich niets van aan. Hij bracht een set die uiterst geschikt was als warming up maar die naar onze mening net iets te snel schipperde tussen verschillende (sub)genres. Maar dankzij een excellente trackselectie kon het weinigen deren. Afsluiter Materium van Alex Niggemann bleek ook een schot in de roos.

Toen Endove overnam, zette hij meteen de toon voor de rest van de avond door meteen te kiezen voor diepere, donkere platen. De dreigende platen sloegen meteen in op onze dansbenen en het volk, dat ondertussen geleidelijk bleef toestromen, baande zich een weg naar de dansvloer.

Endove dreef zijn stevige tempo beetje bij beetje op en de diepe bassen vlogen ons om de oren. Onder meer Guy J zijn Nirvana en Stephan Bodzin in de remix passeerden de revue. Af en toe gaf hij ons wat ademruimte met iets kalmere tracks, waarna hij weer verschroeiend wist uit te halen.

Zo bracht Hush & Sleep hun Yrsa de boel in perfecte stemming vooraleer Woo York zich achter hun knoppen waagden. Toch wel één van de beste sets die we Flor reeds hoorden draaien, chapeau!

De Oekraïeners openden met een zweverige, abstrakt klinkende intro, waarna de beats geleidelijk kwamen bovendrijven. Een uur lang wisten de heren ons te boeien met hun eigen producties. Plaat na plaat wisten ze ons te overtuigen van hun productiekwaliteiten terwijl de percussie uit de drumcomputers ons om de oren vloog.

De set zat fijntjes in elkaar met hun gekender werk vlotjes afgewisseld met wellicht onuitgebrachte platen. Toch hadden we geregeld het gevoel dat ondanks de goeie platen, de vonk niet 100% op het publiek oversloeg. Af en toe vloog het dak eraf, zoals op het einde bij hun Valley Of Songs, maar andere keren reageerde het publiek wat lauw. 

Al bij al bracht Woo York een zeer boeiende live set die productiegewijs top in elkaar zat. Een aangename kennismaking, al ontbreekt de heren wellicht wel nog wat aan materiaal om het publiek een vol uur uitzinning uit de bol te laten gaan. 

Residents Sous - die onlangs nog een Fuzz Exclusief leverden - hadden de boodschap begrepen en kozen voor de directe aanpak. Ze trokken meteen van leer en kregen het volk al snel op hun hand. De ene na de andere stevige technobeat rolde uit het top sound system terwijl zij zelf, net als het publiek, met volle teugen genoten van de avond.

Truant van Alan Fitzpatrick was één van de hoogtepunten van de avond en ook Thomas Hessler zijn Perception sloeg in als een bom. De set van Sous vormde een muzikaal slotakkoord van deze technoavond.

Een avond waarbij de opkomst wellicht wat lager lag dan verwacht, maar wie maalt daarom als je top techno geserveerd krijgt. Woo York loste de verwachtingen grotendeels in, maar slaagde er niet volledig in de keet te doen ontploffen. Niettemin leverden ze een ijzersterke live set en mits een wat uitgebreidere discografie kunnen deze heren uitgroeien tot de Europese top binnen de techowereld. 

Foto's: © Mathias Lambrecht

  

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel