Brihang balanceert met Moodprint

Als Belg en bovendien West-Vlaming kun je niet trotser zijn als er iets van kwaliteit gemaakt wordt van eigen bodem. Al dan niet misplaatste trots, dat laten we in het midden. Niettemin was dat sentiment ook aanwezig toen we de nieuwe track van West-Vlaanderens relevantste poëtisch wonder - buiten G Goran om gerekend, dan - door onze hoofdtelefoon lieten sijpelen. 

Brihang is sinds zijn deelname aan de Nieuwe Lichting van Stubru in 2014 namelijk uitgegroeid tot dé belofte van het voor de rest van de wereld compleet onverstaanbaar gewauwel. Flip Kowlier toonde zich fan en Boudy Verleye mocht vorig jaar de song maken voor de 'Oe Ist'-campagne (vrij vertaald: "alles kits?") van de provincie West-Vlaanderen. 

Teksten om de ziel bij af te likken over beats die van ver aan het huzarenstukje You Took Your Time van Mount Kimbie doen denken; een combo die zijn gewicht in zeldzame Pokémon-kaarten waard is. Leverden de welgemikte boems en kletsen voor Verleye om zijn liefdesperikelen over uit te storten: Moodprint van de Leuvense Tangram Records-stal. Onze tranen van vreugde kleurden spontaan zwart, geel en rood. 

Balanceren is een knap stukje dialectrap met een eigen, internationale smoel. Brihang, met de 'b' van - West-Vlaams incoming - bère hwoed. 

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel