Viert Tresor 25ste verjaardag met compilatie en tournee?

Tresor bestaat dit jaar 25 jaar, en dat zullen we geweten hebben. De club brengt al sinds 1991 industriële, bonkende techno naar een warenhuis in de stad die ooit verdeeld werd door het Ijzeren Gordijn. Tresor, dat ook het gelijknamige label onder zijn hoede heeft, plant dit jaar enkele speciale festiviteiten. Een festival in eigen huis, internationale feestjes en een compilatie-cd zouden op het programma staan.

Slechts 2 jaar na de Val van de Berlijnse Muur zochten twee Duitsers naar een locatie voor een opvolger van de UFO-club. Ze botsten op een warenhuis waar ze later een sterke band zouden smeden tussen de muziekscene van Berlijn en die van Detroit. Onder anderen Mike Banks, Jeff Mills en Juan Larkin speelden hierin een grote rol. Tegenwoordig krijgen ook jonge mensen de vrijheid om te experimenteren.  

Resident Advisor deelde mee dat er in juli een driedaags festival zou doorgaan in Tresor. Denemarken, Nederland, Engeland, Spanje, Australië, Frankrijk en Servië zouden op hun beurt een bezoekje mogen verwachten voor een feest. Officiële bevestiging vanuit het Tresor-kamp blijft voorlopig uit. Het beloofd hoe dan ook een erg spannend jaar te worden voor de Duitse technoreus.

 

When Tresor opened on March 13th 1991 in a shack on Potsdamer Platz, beneath which the vault of the Wertheim department...
Geplaatst door Tresor.Berlin (OFFICIAL) op donderdag 11 februari 2016

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel