James Blake laat opnieuw van zich horen

James Blake, de Engelse producer en zanger, heeft gisteren op zijn 1-800 Dinosaur-show op BBC Radio 1 de wereld laten kennismaken met zijn nieuw nummer Modern Soul. Net nu alle ogen in de media naar het nieuw album The Life of Pablo van Kanye West waren gericht, komt James aan met een nummer van jewelste.

Hopelijk is Modern Soul, toch wel een prachtig lied, voorbode op zijn volgend en derde album Radio Silence. Dit album zal onder andere samenwerkingen met Kanye West (toeval?) en Justin Vernon van Bon Iver bevatten. Jammer genoeg is er nog geen concrete info of datum hiervoor.

James Blake, vorige zomer nog te bewonderen met een glansrijke set op Pukkelpop, heeft op zijn voorbije twee albums toch al meerdere topnummers voortgebracht zoals Limit To Your Love, Retrograde en Life Round Here. Modern Soul mag hier zeker niet voor onderdoen.

Met zijn welbekende zangstem en zijn herkenbare stijl van piano-akkoorden schreeuwt het James Blake. De dromerige sfeer waarin het nummer je laat verkeren, maakt het misschien zelfs één van zijn beste nummers tot nu toe. Als dit nummer een weerspiegeling is van het aanstaande album, mogen we ons aan grootse dingen verwachten.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel