Bjarki toont zich op Milimes (13/02)

Als er een organisatie is die zich het laatste jaar heeft ontpopt, dan is het Milimes wel. Ze haalden al heel wat grote namen naar België en hebben ook een aardige portefeuille aan populaire residents dj's. Deze keer nodigden ze één van grootste ontdekkingen van 2015 uit. Na eerder in de Fuse en Art Cube te staan, was het nu de beurt aan Forty Five om Bjarki te ontvangen.

We waren net te laat voor Demi Trash, die de eer had de avond te openen. Toen we binnenkwamen stond Minevision al klaar achter de decks en begon hij met een mooie intro aan z'n set. 

Minevision kennen we vooral door zijn melodische techno en die stempel drukte hij ook vanavond door. Vooral toen hij Dyad met From Another Place oplegde, gingen de haren op onze armen even recht staan. Stilaan is hij wel één van onze favorieten geworden, die Minevision. Hij draait zo van die platen die je niet elk weekend tegenkomt. 

Daarna was het de beurt aan Djunkbox, die op heel veel meeval van het publiek rekenen. Eindelijk zetten ze die gast eens op een deftig uur. Vroeger stond 'ie nog samen met Djens op de planken, maar de laatste tijd doet hij het vooral solo. Sinds 2012 is hij lid van de Milimes-familie en had hij de kans het podium te delen met onder andere Christian Smith, Gary Beck en Sam Paganini

En het lijkt wel alsof hij daar iets van opgestoken heeft. Djunkbox haalde alles uit de kast en leverde een dijk van een set af. De commentaren achteraf waren lyrisch. Het was de perfecte opwarmer voor de poulain van Nina

En wie dacht dat die poulain een eendagsvlieg is met zijn populaire I Wanna Go Bang heeft het mis, want Bjarki heeft zijn underground hitje zelfs niet gespeeld. Omstreeks half drie nam hij de decks over van Djunkbox en begon hij aan zijn twee uur durende live set. En livesets, die liggen nog steeds moeilijk bij ons. Ofwel is het knal erop, ofwel vind je het maar niets. Wel, Bjarki zijn liveset was er knal op. Jarenlang was Karenn onze ultieme favoriet, maar die positie moeten we misschien toch wel even herzien na dit weekend.

Such a special night.. Blown away by all of you guys!
Geplaatst door Milimes op zondag 14 februari 2016

J.KØPS vloog er daarna meteen in. Ondertussen weten we wel al wat we van hem kunnen verwachten en dat zorgde er ook voor dat we nog even bleven plakken. Dat het de dag erna - ofja, toen al - Valentijn was en we nog een heel ontbijt moesten prepareren, kon ons even niet schelen. In zesde versnelling knalde hij door. Rond het piekuur dropte hij Dax J met Protect the Prophecy, en de zaal ging - net zoals jij nu - volledig plat. Op 5 maart nodigt deze klepper een andere klepper uit. Niemand minder dan Slam wordt dan op de Belgische gronden verwacht. 

Aan de laatblijvers werd er nog fruit geserveerd vroeg in de ochtend, maar dat tijdstip hebben we jammer genoeg niet gehaald. De samenvatting van vanavond: een fijne avond in een fijne club met nog fijnere dj's.

Coverbeeld © WALLIS
Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel