Line-up bekend voor Dekmantel 2016

Nadat er eerder al een hele hoop teasers werden losgelaten, heeft het toonaangevende Dekmantel Festival nu de volledige line-up bekend gemaakt. Dit deden ze met een indrukwekkend filmpje in de stijl van de GIF's die eerder al op de fanpagina's van de artiesten zelf verschenen waren. Opgepast voor wie last heeft van epilepsie! 

Dekmantel Festival 2016

 
Geplaatst door Dekmantel op maandag 15 februari 2016

Uit het filmpje kunnen we opmaken dat James Holden samen met Camilo Tirado zijn nieuwe show Outdoor Museum Of Fractals zal komen brengen, dat afrobeat-kopstuk Tony Allen met zijn band komt, en dat Lee "Scratch" Perry samen met Adrian Sherwood de betere dub zal komen vertegenwoordigen. 

Verder krijg je op Dekmantel het enige (!) optreden in 2016 van post-punkband ESG, en een ongelofelijk ensemble van de beste DJ's op de planeet, zoals we ondertussen van hen gewoon zijn. Zo komen Ricardo Villalobos, Dixon, Moodymann, DJ Harvey, Donato Dozzy en Jeff Mills. Als dat geen line-up is om van te gaan kwijlen dan weten wij het ook niet meer.

Natuurlijk worden deze grote namen nog aangevuld met een enorm aanbod aan andere acts. In totaal ongeveer 150 artiesten vervolledigen het programma, met namen als Theo Parrish, The Black Madonna, Motor City Drum Ensemble, Tom Trago, Dj Koze, Robert Hood, Midland, Palms Trax, Mike Servito, Ben Klock, Marcel Dettmann, San Proper en Ben UFO

Dekmantel lijkt ook meer de kaart te trekken van Amsterdam Dance Event, door gebruik te maken van verschillende locaties in de binnenstad van Amsterdam voor een gevarieerd programma buiten het festival. Zo zullen er zoals vorig jaar openingsconcerten plaats vinden in het Muziekgebouw aan 't IJ, maar daar bovenop ook in het monumentale Filminstituut EYE, in de Tolhuistuin en in het Bimhuis. De Melkweg werd uitgekozen voor het nachtprogramma met verschillende ongetwijfeld knallende afterparties. 

Voor wie nu al zit te watertanden, de ticketverkoop start op woensdag 17 februari vanaf 13.00 uur via de website van Dekmantel. 

Ontdek meer...Telex