Les Ardentes komt met nieuwe namen

Les Ardentes, het festival dat van 6 tot 10 juli plaatsvindt in Luik, heeft vandaag vijftien nieuwe namen aangekondigd. Sinds het festival in 2006 begonnen is, heeft Les Ardentes een aanzienlijke groei gekend en dat weerspiegelt zich ook in de line-up. Met namen zoals Flying LotusThundercat en DJ Shadow zal elke muziekfanaat wel iets naar zijn achting vinden. 

Flying Lotus, oprichter van het in Los Angeles gevestigde Brainfeeder-label, waar ook Thundercat deel van uitmaakt, is een experimentele producer. Zijn laatste album You're Dead! werd dan ook bestempeld als één van de beste albums van 2014. Na samenwerkingen met onder andere Kendrick Lamar komt hij dit jaar dus naar Les Ardentes.

DJ Shadow ofte Josh Davis, is de Amerikaanse producer die bekendstaat voor zijn instrumentale hiphop. Met zijn eerste album Endtroducing dat al in 1996 werd gereleaset, is DJ Shadow een veteraan in de scene.

Thundercat is een bassist en producer die ook integraal deel uitmaakt van Brainfeeder. Samen met Flying Lotus heeft hij ook gewerkt aan het meest besproken album van vorige jaar: To Pimp A Butterfly van Kendrick Lamar.

Young Thug, Nekfeu, Angel Haze, Tyler The Creator, Jurassic 5, Little Simz, Snarky Puppy, Naaman, Georgio, Alpha Wann, Demi Portion en Scrd Connexion vervolledigen de huidige line-up. 

Tickets voor Les Ardentes zijn te koop op hun website.