Valentijnsoogst: HudMo, Skream, DJ Slow en meer

Valentijn jaargang 2016 zit er alweer op. Op zich niets vernoemenswaardig, zij het niet dat enkele artiesten de gelegenheid schoon zien ons te trakteren op enkele toetjes. Wij selecteerden hoe enkele binnen- en buitenlandse dj's en producers dit liefdesfestijn op gepaste wijze vierden.

Hudson Mohawke

Er zijn nog zekerheden, meneer. Nu al negen jaar lang voorziet de good old Schot vanop LuckyMe met Valentijn een slow jam: een mixtape bestaande uit de betere schuurders. Dit jaar bestaat de tracklist met onder meer Eternal, Yazoo en Factory overigens enkel uit nummers van Britse komaf. Ook zou er gloednieuw eigen materiaal aanwezig zijn. Zou dat nog een overblijfsel zijn van boerenjaar 2015, waarin ie zowel met een album als liveperformance straf uit de hoek kwam? Wie hierheen surft, kan alle negen edities binnenhalen. Graag gedaan!

Skream

De Britse kameleon (Dubstep! Disco! House! You name it!) Skream vond het dan weer hoog tijd om een uptempo technonummer op ons los te laten. Volgens de producer flanste ie This Love vorige zomer in elkaar en kwam er sindsdien redelijk wat vraag naar. Voor tracks als deze mag Valentijn van ons gerust nog op de kalender blijven staan.

A/T/O/S

Voluit wordt dat A Taste Of Struggle. Dit Antwerps duo huist op DEEP MEDi MUSIK en mocht afgelopen zomer aantreden op Pukkelpop. Nu lossen ze twee nummers: het ene is Heartbreaker en het andere een Kaiju refix van Deep End. Allebei zijn ze meer dan zwoel, meer dan geslaagd en meer dan gratis downloadbaar!

Fredo

In een ver verleden nog de wederhelft van Thang. Nu levert hij de volume #31 aan van Red Bull Elektropedia's Masterklass. Daarin gaat een voornaam individu uit de Belgische nachtwereld op zoek naar een ideale themamix. Fredo ging voor Lessons In Love.

DJ Slow

De labelbons van Pelican Fly gaat vol voor de energieke vibe die we van hem gewoon zijn. Daarvoor schakelde de Brusselaar heel wat Canblaster-edits in. Onder meer herwerkingen van Fatima Yamaha, Breakbot en I:Cube passeren de revue.

Sam Tiba

Dit fulltime Club Cheval-lid hanteert eveneens de remix-kunde van kompaan Canblaster. In zijn tracklist vind je naast FS Green, DJ Funk en Para One herwerkingen van Janet Jackson, SirOJ en Air terug. Ook kleffe acapellas van R. Kelly en Ciara zijn aanwezig. Check ook zeker z'n bijdrage aan de nieuwe, verbluffende Homieland-compilatie vanop - komt ie - Bromance.

Factory Girls

Ideale gelegenheid voor dit feministisch dj-collectief dat al jaren ijvert voor een gelijkwaardige behandeling van vrouwelijke dj's en producers, en het concept is overigens bijzonder fijn uitgewerkt: een mixtape met enkel vrouwen in de tracklist! Denk Louisahhh!, denk Nina Kraviz, denk Maya Jane Coles. Gun$ Garcia, Suga Shay en Katie Rex achter de knoppen!

Skepta

En dan nog dit. Britse grime-koning Skepta loste de video voor Ladies Hit Squad, een zelfgeproducet nummer. Nog in dat squad: D Double E en A$AP Nast. Alles erop en eraan. C'est qui, ce Skepta? Check de docu!