DGTL Festival 2016: alles wat je moet weten

Over een maand is het zover. Dan gaat in Amsterdam het DGTL Festival 2016 van start. Dat DGTL wederom uitpakt met een ongelooflijke line-up met onder andere Bonobo, Michael Mayer en Maceo Plex weten jullie al langer. Maar dat DGTL mikt op een totaalervaring in plaats van ‘het zoveelste stadsplein met deejays erop’ wisten jullie misschien nog niet. Een bloemlezing waarom DGTL geen alledaags dancefestival is zoals ze tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond schieten.

Totaalfestival

De absolute eye catcher van DGTL 2016 is The Transmission Tower. Een vijfentwintig meter hoge toren die overdag dienst doet als uitkijktoren en communicatiekanaal - in morse! - en ’s nachts transformeert tot een visueel spektakel van rook, LED-lichten, stroboscopen en lasers. Als dat nog niet genoeg is blijkt niemand minder dan KiNK de soundtrack van de toren te voorzien, zoals je in volgende teaser kan zien. Afspraak aan de toren om 21u30 om het resultaat te bewonderen. Meer info over The Transmission Tower vind je hier.

KiNK: Setting up transmission Tower.

Curious about the track KiNK specially produced for the Transmission Tower Show for this years DGTL edition? Check it out on the DGTL Saturday/Sunday at 21.30See our website for more info about the Transmission Tower Show: www.dgtl.nl
Geplaatst door DGTL op woensdag 24 februari 2016

 

Net zoals elk jaar geeft DGTL de kans aan jong talent om hun kunstinstallaties tentoon te stellen op het festivalterrein. De winnaar van dit jaar is ALTIJD RAAK die in het jaarthema van het festival - Installation Art - opnieuw een toren zal neerplanten die een mysterieuze wereld van lichten, spiegels en muziek zal huisvesten.

Groen festival

Toen Morrissey een aantal jaar geleden enkel vegetarisch eten op één dag van De Lokerse Feesten eiste was het hek al van de dam, maar het kan nog straffer, volgens DGTL. Er zal het volledige festival geen vlees te verkrijgen zijn. Een gewaagde zet die ze niet wijten aan naïeve dierenliefde maar aan het milieu in het algemeen. Bijvoorbeeld om de globale CO2-uitstoot, ontbossing en waterverspilling tegen te gaan.

Alle gedetailleerde info over een vleesvrij DGTL vind je hier of kan je beknopt in onderstaand filmpje bekijken. Dat er wel degelijk vegetarisch topfestivalvoer bestaat, bewijst de food line-up van het festival.

DGTL goes veggie

DGTL goes veggie!'When approximately 40.000 visitors don’t eat meat for one weekend this will save 53 tonnes of CO2 emission. This equals 350 return flights from Amsterdam to Paris.' Let’s start a Revolution!For more information: dgtl.nl/revolution/foodFollow our DGTL Revolution page for more revolutionary projects.
Geplaatst door DGTL op woensdag 17 februari 2016

 

Maar daar blijft het niet bij voor de zogenoemde Revolution van DGTL Festival - die een drastische vermindering van het festival zijn ecologische voetafdruk moet verzekeren. De twee meest opmerkelijke doelstellingen voor dit jaar zijn het Green House en het Pee for Plants-project.

In samenwerking met Stadsboeren plant DGTL Festival zijn eigen groenten en kruiden op het festivalterrein. De oogst daarvan zal op het festival verwerkt worden door een topchef. Meer weten via deze link.

Onder het motto ‘innovation is winning’ zal het festival al jullie bierpis en ochtendplasjes verzamelen om het fosfaat dat daarin zit, te winnen. Fosfaat is een belangrijke meststof die zal gebruikt worden in het DGTL Green House. Alle info daarover vind je hier. Smakelijk.

Muziek

Naast dat is er natuurlijk nog muziek, want daar blijft het in de eerste plaats om draaien. Eerder berichtten we al over de volledige line-up en op welke podia de artiesten zullen aantreden. Kort samengevat, denk gewoon aan elke grote house- of techno-dj die op dit moment populair is, en hij staat op DGTL. Gedetailleerde info over de line-up vind je hier, of onderstaande afbeelding bestuderen is ook een optie.

Onze Fuzz-aanraders? Op de preparty Âme (live), op zaterdag Agoria, Dominik Eulberg, Gui Boratto & Elekfantz (live) en Worakls (live) en op zondag Cyrillic (live), Job Jobse b2b Jennifer Cardini, Michael Mayer en Motor City Drum Ensemble. Maar je doet uiteraard wat je wilt.

Praktisch

DGTL Festival vind dus plaats van 25 tot en met 27 maart (inclusief preparty) op de NDSM-Werf in Amsterdam. Opgelet, want als je er nog bij wil zijn moet je snel zijn. Zowel de Passe-Partout (combi incl. preparty), de combitickets als de zaterdag zijn bijna uitverkocht. Ook de openingsparty en zondag zijn aan hun laatste ticketrelease begonnen. Alle info in verband met tickets vind je hier.

De Nederlanders onder ons zullen de weg naar hun hoofdstad wel vinden maar ook voor de Belgjes is het niet zo moeilijk. DGTL heeft namelijk zijn eigen reisbussen vanuit Antwerpen, Gent en Brussel ingelegd. Vijftig euries voor heen en terug Amsterdam? Het kan duurder. Alle info over de bustickets vind je hier.

Overnachten kan op Camping Vliegenbos of in de vijf hotels die DGTL aanprijst. Alle verschillende opties en prijsklasses vind je dan weer hier.

Voor de liefhebbers van dancefestivals is DGTL Festival 2016 zonder twijfel een goede keuze om je voorjaar in te zetten. We zijn allemaal zeer benieuwd wat het uniek festival dit jaar voor ons in petto heeft. 

DGTL Aftermovie Loop, Transfer

Yesterday we announced that DGTL goes veggie but the revolution keeps on going. The aftermovie from last year explains more.
Geplaatst door DGTL op donderdag 18 februari 2016