Volledige Soulwax-soundtrack voor Belgica te beluisteren

Belgica, de nieuwe film van Felix van Groeningen, heeft zijn soundtrack te danken aan Soulwax. De groep bezorgde de film een album bestaande uit 16 nummers van fictieve groepen. Het valt dus niet te verbazen dat wanneer je naar de tracklist kijkt, je geen enkele artiest zal herkennen.

Soulwax, de band van de gebroeders Dewaele, loste de voorbije weken al een nummer met Kenji Minogue, een kijk in hun impressionante studio en de trailer van de Belgica-film. Ze hebben trouwens al eerder samengewerkt met Felix Vangroeningen aan muziek voor de film Steve + Sky in 2004. De groep heeft zelfs hun eigen radiostation op het videospel Grand Theft Auto V genaamd Soulwax FM

De film draait rond broers Jo en Frank. Jo, de jongere broer, besluit een café te starten in Gent. Frank, de grote broer zowel qua fysiek als leeftijd, is niet tevreden met zijn leven en wanneer hij op een dag het café van zijn kleine broer bezoekt, besluiten ze het café samen op te bouwen. Samen bouwen ze café Belgica, een bruine kroeg, uit tot het centrale punt van het uitgaansleven in Gent. In dit café vinden er geregeld optredens plaats, vandaar de fictieve bands op de soundtrack. 

Het album zal de 26e februari verschijnen op [PIAS] en kan gestreamd worden op Pitchfork.

Tracklist:
1. Charlotte - The Best Thing
2. The Shitz - How Long
3. Rubber Band - Caoutchouc
4. White Virgins - Turn Off The Lights
5. Light Bulb Matrix - Hot December
6. Kursat 9000 - Cölde Kutup Ayisi
7. Erasmus - Ti Ricordi Di Me
8. Burning Phlegm - Nothing
9. Aquazul - Slippy Fingers
10. Roland McBeth - Don't Wait Up For Me
11. Diploma - Got Any Chris Rea?
12. They Live - The Cookie Crumbles
13. Danyel Galaxy - Cybernetic Permutations In The Key Of A
14. The Shitz - Sell It With Your Face
15. Robert Vanderwiel - Nine Thousand Eyes
16. Noah's Dark - Inward

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel