Technoïd viert derde verjaardag met Marcel Fengler (18/03)

Hip hoi, Technoïd is jarig! Drie jaar geleden besloten enkele bevriende dj's uit het noorden van Limburg de krachten te bundelen en techno weer naar de voorgrond te brengen. KlanK, Steg, Sample en Yobi kregen het voor elkaar om op zeer korte termijn een enorm straffe reputatie op te bouwen en speelden in clubs over het hele land.

Het collectief organiseerde ook tal van eigen feesten in Fuse, Decadance, Club Vaag en Forty Five. Naast de residents stonden tal van internationale toppers op de line-up: onder meer Jeff Mills, Boris BrejchaMark Broom, Etapp KylePsyk en nog heel wat anderen passeerde de revue. Niet mis voor zo'n jonge organisatie!

Om er een stevig verjaardagsfeest van te maken nodigden de heren niemand minder dan Marcel Fengler uit om het beste van zichzelf te komen geven in Forty Five. De Duitser is resident in Berghain, de beroemdste technotempel ter wereld en staat getekend op het invloedrijke label Ostgut Ton. Afgelopen zomer zagen we hem nog knallen op Extrema Outdoor.

Het Technoïd-feest vindt plaats op 18 maart en naast de headliner en residents zal ook DJ Mania-finalist Klaps TC van de partij zijn. Voor de complete ervaring nog intenser te maken zal Campattack uit Rotterdam voor de nodige visuals zorgen en worden de Technoïd-cubes voor het eerst in Limburg gepresenteerd. Het belooft zowel een muzikaal als visueel spektakel te worden.

Voor deze derde verjaardag wordt er ook een nieuwe naam toegevoegd aan de lijst van Technoïd-residents. Het gaat hier niet over een nieuwe artiest maar een nieuw alias dat Sam Neirinckx (Sample) in het leven roept. Onder de naam Daesical maakt de Limburgse dj een nieuwe start. De focus zal nog steeds op techno blijven liggen, maar met een veel strakkere lijn. Sam is al sinds 2008 actief in de Vlaamse underground scene en kreeg het voor elkaar in zowat alle grote clubs van het land te spelen. We zijn alvast benieuwd wat Daesical nog allemaal in petto heeft!