Digitalism lost terug tracks van nieuw album

Het lijkt misschien niet zo maar het vorige album van Digitalism is ondertussen alweer vijf jaar oud en dus beseften ook Jens en Isi dat het dringend tijd was voor een nieuwe LP. Het nieuwe album Mirage is hun derde volledige studioalbum en komt uit op 13 mei, zo maar even negen jaar na het succesvolle debuut Idealism.

Er is sindsdien heel wat gebeurd in de wereld van elektronische muziek en dus kunnen we niet anders dan benieuwd zijn naar wat dit heeft gedaan met de sound van het duo. Dus besloten ze al om meteen twee tracks beschikbaar te maken bovenop de eerder al geloste single The Ism.

Het belooft een zeer afwisselend album te worden dat wat aanvoelt als een coming of age van hun originele sound. Je hoort meteen dat het Digitalism is, maar het is allemaal net wat meer uitgewerkt dan voorheen.

Utopia is een melancholisch en euforisch stukje progressive, terwijl Battlecry dan weer regelrechte electropop is die zo op de mainstage van een groot festival kan gespeeld worden. Het heeft soms zelfs iets weg van stadionrock uit de jaren ’80.

The Ism, dat eerder al werd uitgebracht, is dan weer hip hop of breaks met een soort elektronische happy pill in de kont. Je staat te bouncen en steekt tegelijk ook je armen in de lucht. De nieuwe tracks geven al een goede staalkaart van waar het nieuwe Digitalism toe in staat is en maken je nieuwsgierig naar wat het album verder nog te bieden heeft.

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel