Dimensions Festival lost nieuwe namen

Het Kroatische Dimensions Festival is toe aan hun vijfde jaar. Na dat het festival vorig jaar voor de eerste keer uitverkocht, mag je wel stellen dat het de goede weg op gaat met hun festival en programmering. Dat blijkt nog maar eens uit de tweede lading dj's en artiesten die we kregen voorgeschoteld.

 
Uit de eerste lading onthouden we de headliner Massive Attack die nog met een special guest komt opdraven. Voor de technoliefhebbers noteerden we Marcel DettmannBen Klock en Rødhåd. De housefanaat mocht ook zijn markeur boven halen om namen zoals Ben UFO x Pangea x Pearson SoundMoodymannMotor City Drum EnsembleHunee & Mood II Swing in het vet te zetten.

Op 8 maart werd de tweede lading gelost. Een lading waartussen een zware brok om te verteren zat. Larry 'Mr Fingers' Heard haalt namelijk voor het eerst in 20 jaar zijn live instrumenten van onder het stof. Hij geeft, ein-de-lijk, terug een live show. Die liveshow staat ondertussen al met vijf dikke cirkels aangeduid als ‘mag je in geen duizend jaar missen’. De Chicago houselegende heeft intussen een repertoire aan tracks die nu stuk voor stuk tot klassiekers behoren.

We verwachten dan ook een heus dansfestijn waar de haren recht naar de hemel zullen rijken. Het 2000-jaar oud amfitheater heeft intussen hun liveshow line-up vervolledigd met Kamasi Washington. De man die sommige kennen als de virtuoos met de saxofoon en sommige dan weer als de saxofonist die meehielp aan het album van Kendrick Lamar’s To Pimp a Butterfly.  

Richie Hawtin komt ook voor de eerste keer naar het eiland afgezakt om in uitgebreide set zijn beste technotracks voor te schotelen.

Nog een speciale naam is Moritz Von Oswald Trio ft. Tony Allen & Max Loderbauer. Samen zal deze band jullie voorzien van een opbouwend klankspel waarin ze live op synergetische wijze tot mooie unieke uitkomst komen. Zeker eens de moeite!

Als laatste vermelden we toch nog Octave One die jullie live allicht zullen meenemen op hun tour doorheen housegalaxy. Even stilstaan en genieten doen we nog steeds met hun Black Water.

Proud to present the Dimensions 2016 line-up including our main festival headliner and over 50 additional names... Turn it up!Info & Tickets > www.dimensionsfestival.com
Geplaatst door Dimensions Festival op dinsdag 8 maart 2016

 

Van 25 augustus tot 28 augustus zal Fort Punta Christo terug omgetoverd worden tot een festivaleiland. Indien je nog van plan bent om te gaan, raden we je aan niet te lang te wachten met je tickets.