Fuzz Exclusief: Martin Maler - 14 Years Of Madness

De uit het Kortrijkse afkomstige Martin Maler heeft er al een lange weg opzitten als producer. Als Manone hoorde hij tot de hogere kringen van de Belgische technowereld en onder zijn nieuwe alter ego Martin Maler, lijkt de weg ingezet die status te heroveren. Zo ook met zijn nieuwste 14 Years Of Madness EP, die we u als Fuzz Exclusief mogen aanbieden.

Als Manone trad Martijn Lernouldt aan op vrijwel elk Belgisch technopodium. Zelf stond hij vanaf 2003 mee aan de basis van Footworxx  en ook de podia van Kozzmozz en Tomorrowland zijn hem niet vreemd, net als clubs zoals Silo, Petrol, Lagoa en Koloso. Het buitenland wist hij vervolgens ook te veroveren met sets in Spanje, Ierland, Duitsland en Oostenrijk.

Na muzikale herbronning koos hij voor het nieuwe alias Martin Maler en bijhorend label Trianglesquare Records. Het concept is vrij simpel. Elke EP bestaat uit twee versies van een bepaald nummer. Een – what’s in a name – Triangle Mix en een Square Mix. Zijn vorige Boneyard EP kreeg al lovende woorden in onze review.

Nu heeft hij zijn nieuwste 14 Years Of Madness EP af. De titel heeft trouwens in de verste verte niets te maken met Tomorrowland of andere EDM-gerelateerde muziek. De Triangle Mix werd namelijk indertijd gemaakt voor een legendarische Belgische club, die afgelopen jaar nog zijn 25ste verjaardag vierde. Het nummer, dat bol staat van de 909-percussie en een vintage Polysix-synth, werd indertijd op die onvergetelijke verjaardagsavond op het publiek losgelaten. Om welke club het gaat, wil Martin de luisteraars zelf laten uitzoeken.

Na twaalf jaar stof vergaren op de digitale zolder, besloot Martin het nummer bij te schaven en er een hedendaagse herwerking, de Square Mix, aan toe te voegen. Deze laatste wordt dan weer getypeerd door een loeiharde kick, en synths waarbij Modeselektors Evil Twin door onze hersenpan flitst.

Bij Fuzz Magazine krijgen we nu de eer deze EP exclusief aan te bieden. We kijken alvast uit naar volgend werk van Martin Maler!

Ontdek meer...Exclusief
Artiesten in dit artikel