House On Fire brengt Guy Gerber naar Café d'Anvers (1/04)

Op 1 april is House on Fire aan hun 16de jaargang bezig. Dat op zich is al een mooie reden om de weg die ze af hebben gelegd, even mooi te proberen schetsen. Het hoe, wat, wie en waarom leggen we voor jou even kort uit.

Het begon allemaal rond het jaar 2000 in het gezellige Limburgse Leopoldsburg. Daar hadden drie heren - Rob, Niels en Hans - samen met een hele hoop vrienden een parochiezaal ter beschikking. Zelf inkleden, dj-booth in elkaar steken, belichting en een hele boel mensen optrommelen. Dat samen met een nieuwe naam en Momsclub was geboren. Tot 2007 gaven de heren daar ettelijke malen feesten tot in de vroege uurtjes.

Met het ouder worden, zaten ze met een verhuis in gedachten. House on Fire en de verhuis naar de Antwerpse club Café d’Anvers was een feit. Ook het genre dat aan bod kwam kreeg een kleine twist: meer deep house en techno. Om jullie toch een idee van de kleppers die ze op hun line-up zwierden: Dixon, Âme, Roman Flügel, Daniel Bortz, Mano Le Tough, Hot Since 82, John Talabot, &ME, Rampa en nog vele anderen.

Voor hun editie op 1 april gingen ze het iets verder zoeken. Ze trokken naar Israël om er Guy Gerber te strikken. Hij bracht zijn eerste album uit op Sven Väths Cocoon Recordings waarna er nog drie albums volgde en een mix-cd voor het legendarische Fabric. In 2014 kwam hij op de proppen met een verrassende samenwerking met Puff Daddy.

Zijn misschien meest gewaagde zet was om zijn concept Rumors in de commercieelste club van Ibiza the hosten, namelijk Pacha. Maar al gauw bleek dat een sublieme zet te zijn. Tegenwoordig doet hij zelfs zijn ding in een tweede locatie daar; Beachhouse Ibiza. Guy Gerber houdt trouwens van lange sets, zo stond hij 12 uren achter de draaitafels op Burning Man 2014.

Guy Gerber wordt op 1 april vergezeld door vier andere namen. Eerst hebben we Igor Vicente, die we kennen van Mobilee Records en residencies in Café d’Anvers én FuseNico Morano is ook van de partij. Hij mocht zopas nog bekend maken dat hij de nieuwste resident is van La Rocca. Last but not least, zijn er dan nog de residents van House On Fire: Cheap Charly Men en Rob Low. Het belooft een leuke boel te worden daar in Café d'Anvers!

Indien u dit feest zeker niet wil missen, is het sterk aangeraden om je tickets dringend te kopen! De toepasselijke very early Guy en early Guy-tickets zijn alvast de deur uit gevlogen en de rest volgt. Meer info over het evenement kan je terug vinden op Facebook