Geen Rock Werchter, wel Lust Outdoor in Sint-Truiden!

In 2011 gaf Herman Schueremans aan dat de voormalige militaire luchthaven in Sint-Truiden een interessante locatie was voor Rock Werchter. Na heel wat vijven en zessen is dat toen niet doorgegaan. Dit gaf evenwel inspiratie aan anderen om iets te organiseren in de prachtige omgeving rond het vliegveld. We stellen jullie het nieuwe festival Lust Outdoor voor, kruis 28 mei al maar aan in je agenda!

Voor het eerst in de Truiense historie zal er een festival plaatsvinden op het voormalige militaire domein van Brustem in Sint-Truiden. Wie zit erachter? Niemand minder dan het Truiense Play'house en Taub Recordings. Play'house kennen we van hun events (ze vieren binnenkort hun 11de verjaardag!), maar ook van hun zomerse pop-up club. Taub kwam al een aantal keer op onze radar voorbij als label. Denk bijvoorbeeld aan deze Charity van Gewelt:

Samen slaan ze op zaterdag 28 mei de handen in elkaar voor het kersverse festival Lust Outdoor. Beide organisaties ontvingen al gasten vanuit de hele wereld zoals DJ Sneak, Derrick Carter, Don Rimini, Detroit Swindle, Ian Pooley en Simon Dunmore, labelbaas van het gerenommeerde Defected Records.

En lust is er trouwens genoeg rond de locatie, want de befaamde Chaussée d'Amour vormt praktisch de invalsweg naar het industrieterrein en dus ook naar het voormalige militaire domein. Dit vormde dus voldoende inspiratie voor hun nieuwe festivalnaam.

Dit gloednieuwe concept zal erg exclusief zijn. Zo vertellen de organisatoren ons dat er slechts 500 bezoekers kunnen aanwezig zijn. De ticketverkoop start op 1 mei, en loopt af op 22 mei. Op de eerste namen is het nog wachten tot 3 april.