Voltage Festival lost volledige line-up

Na de meer dan geslaagde en bovendien uitverkochte, eerste editie pakt Voltage Festival, een organisatie van Ohm, dit jaar uit met een tweedaagse editie én een extra stage op 29 en 30 juli 2016. Met een verlaten elektriciteitscentrale hebben ze wellicht één van de meest tot de verbeelding sprekende festivallocaties in ons Belgenlandje en dit jaar bieden ze plaats aan 700 bezoekers op vrijdag en 1500 bezoekers op zaterdag.

Voltage Festival is een initiatief van de overkoepelende organisatie Ohm. De vzw ontstond als een radioplatform op het Kortrijkse Quindo maar groeide ondertussen uit met tal van succesvolle events in Kortrijk en Gent. Net zoals vorig jaar hosten enkele organisaties er een eigen stage. Dit jaar zijn dat Ohm, Techyard, Korridor en het Italiaanse label Just This.

Waar vorig jaar Alex Niggemann, Reset Robot, Henning Baer en Pig&Dan nog top of the bill waren, worden de plekjes op de line-up ook dit jaar weer op fijnzinnige wijze ingevuld. Niemand minder dan Tiefschwarz komt afgezakt naar het West-Vlaamse Zwevegem en muzikaal genie Christian Löffler zal net als de Italiaanse revelatie Hunter/Game - die onlangs nog hun debuutalbum Adaptation op de markt brachten - de stal van Just This vertegenwoordigen.

Verder treffen we nog enkele internationale toptalenten als Polar Inertia, Ruede Hagelstein, Ripperton en Roman Poncet aan op de affiche. Zij worden vervoegd door P.E.A.R.L., Pisetzky, SawlinArea Forty_One, Drafted en Esther Duijn.

Naast dat internationale geweld vinden we ook tal van landgenoten op de line-up. Net zoals vorig jaar vinden we opnieuw live-held AMynPilose en A. Brehme (alle drie te zien op 5YRS FUZZ), LeesaBorder One, Gnostic en Klank terug. Tot slot wordt de affiche nog vervolledigd door Stavroz - die ons een exclusieve edit bezorgden -, aanstormend technotalent Phara, Kozzmozz-resident Spacid, Studio Brussels Kong en Sheridan, Sous - check hun Fuzz Exclusief! - , Endove en Gewelt. Onderaan dit artikel je de volledige affiche terugvinden.

Tickets zijn online beschikbaar voor de schappelijke prijs van 49 euro voor een combiticket of 29 euro voor toegang op zaterdag.