Even down under met Hermitude in Nijdrop (8/04)

RAKET is de nieuwe concertreeks die Nijdrop samen met For Flavor op poten zet. Voor de allereerste editie hebben ze het Australische duo Hermitude (liveset!) te gast op vrijdag 8 april. De synths en beats zwiepen je om de oren, duistere funk en zelfs vlagen hip hop zoeven rakelings voorbij je neushaar.

Angus Stuart (aka El Gusto) en Luke Dubber (aka Luke Dubs) kennen elkaar al vanop de schoolbanken. Ondertussen maken ze al 12 jaar samen muziek.

In 2002 brachten ze hun eertse noemenswaardig werk uit onder de noemer Hermitude. Dat gebeurde via hun eigen label Elefant Traks en kreeg de naam Imaginary Friends EP. Esoterische, instrumentale soundscapes met hier en daar verknipte vocals. Vinyl only, en sloeg in als een bom. Australië was er dolverliefd op. Deze nummers werden evenwel nooit digitaal of op cd uitgebracht, en is dus een waar collector's item geworden.

Hierna volgde maar liefst 5 albums, met Dark Night Sweet Light als meest recente (2015). Vooral de langspeler HyperParadise, met singles Speak of the Devil en Get In My Life, scoorde uitstekend. Dit album werd onder andere bekroond met de jaarlijkse Australian Music Prize (met Tame Impala en Flume als 'tegenstanders'). Single Speak of the Devil werd bij triple J in hun Hottest 100 gezet en won de J Award in categorie Best Video.

De echte doorbraak internationaal kwam er toen een nobele onbekende, genaamd Flume, hun nummer HyperParadise remixte. Alles escaleerde, platinum was het gevolg. Later zouden de twee heren op hun beurt Holdin' On van hun landgenoot Flume onder handen nemen.

2015 betekende heel veel goeds voor het Australische duo. Ze ondertekenden een internationale deal bij Netwerk Records, ze tourden voor het eerst in Amerika en kregen een plaatsje op SXSW.

2016 staat dan weer in het teken van hun Europese tournee. Zo passeren ze met hun liveset op vrijdag 8 april in Nijdrop. Tickets daarvoor zijn inmiddels verkrijgbaar of bij ons te winnen!

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel
Tags