What So Not en GANZ slaan handen in elkaar

GANZ en What So Not kropen zo’n jaar geleden samen in de studio. Na lange tijd sleutelen kunnen ze eindelijk hun nieuwste track naar buiten brengen: Lone. Het nummer heeft zijn zwoelheid te danken aan de betoverende stem van de Australische JOY, zijn dansbaarheid aan de gebundelde krachten van What So Not en GANZ. De track zal uitkomen op Skrillex' label OWSLA eind deze week.

Onbekende namen zijn deze heren zeker niet meer. De ene was al een vaste waarde in de muziekwereld, de andere timmert volop aan zijn weg. GANZ is deze laatste. Een naam die in het vet mag aangeduid worden als we het hebben over muziek in de toekomst. Deze baardende Nederlander steeg de voorbije jaren enorm in aanzien: na het releasen van twee EP’s wist hij de wereld te veroveren met zijn meesterlijke flips van A$AP Rocky, Flume, RL Grime, What So Not en Hermitude. Een tour door Amerika en een passage op Pukkelpop waren dan ook niet uit te sluiten, natuurlijk waren wij aanwezig!

What So Not is een meer vertrouwde naam voor velen. Tot vorig jaar was het nog een duo, gevormd door Australiërs Flume en Emoh Instead. Tracks als Jaguar en Tell Me deden het uitstekend op de dansvloer. Uiteindelijk besloot Flume om zich, als logisch gevolg van zijn succes, meer op eigen producties te focussen. Emoh koos ervoor om op zijn eentje aan de slag te gaan onder hun naam. Twee weken geleden bracht hij nog zijn remix uit voor Innerbloom van RÜFÜS, deze week doet hij er een nieuwe original bij. 

De Australiër ontmoette GANZ ongeveer een jaar geleden in Amsterdam toen ze samen de studio in trokken. Lone kwam daaruit voort. Aan JOY werd er gevraagd om met haar prachtig stemgeluid de puntjes op de ‘i’ te zetten. En dat deed ze met glans.

Vrijdag 8/04 komt Lone van What So Not en GANZ uit op OWSLA. De première van het nummer is momenteel al beschikbaar dankzij Complex.