Cirque Magique lost indrukwekkende line-up

Cirque Magique in Ledegem nam in 2015 meteen een vliegende start met 4.000 bezoekers in een buitengewone sfeer. Wekenlang werd het festival gelauwerd op sociale media en in de pers, wat in oktober werd bekroond met een Red Bull Elektropedia Award als Best Breakthrough Festival. Dit jaar doet het festival er van nog een schepje bovenop, zo blijkt uit de net bekend gemaakte line-up!

Maar liefst 65 artiesten kleuren de affiche van het festival dat plaatsvindt van 5 tot 7 augustus te Ledegem. Van de meer dan twintig internationals springen vooral wereldtoppers DubfireNic Fanciulli en Matador in het oog. Als lid van Deep Dish wist Dubfire maar liefst vier Grammy Awards binnen te slepen, maar zijn eigen solocarrière moet allerminst onderdoen. Zo richtte hij met SCI + TEC één van de meest invloedrijke technolabels ter wereld op. In zijn zog neemt hij enkele artiesten mee die vaste klant zijn op zijn label, namelijk Hobo en Carlo Lio.

 

Here is the Full Line-Up for Cirque Magique 2016!► CONTEST ◄LIKE & SHARE this post and win 5x2 VIP tickets!Good...
Geplaatst door Cirque Magique op maandag 11 april 2016

Ook Nic Fanciulli is een naam die nog weinig introductie nodig heeft. Met zijn eigen Saved Records draait hij al jaren mee aan de absolute top van de housewereld. Technasia is eveneens een ervaren vakman die zijn beste houseplaten zal loslaten op het publiek. Verder wordt het ook rijkhalzend uitkijken naar de vier uur durende set van Dominik Eulberg en Gabriel Ananda.

Matador zal de weide dan weer in vervoering brengen met zijn strakke live-set, waarna Paul Ritch zijn duivels zal ontbinden. Verder internationale toppers op de line-up zijn Marco Faraone, Francesca Lombardo, Chris Tietjen, Be Svendsen, Shaded, Joran Van Pol, Uone, Sven Tasnadi en Maksim Dark.

Een ander aspect dat Cirque Magique typeert is de straffe retro stage. Dit jaar zal Jaydee er zijn Plastic Dreams door de speakers knallen, net als Jam & Spoon en Dj Ghost. Verder zullen alle grote Belgische acts zoals onder meer Yves Deruyter, Zolex, DJ George’s, Marko De La Rocca, Quincy, Michael Forzza, Phi Phi en Dj George’s aantreden.

Ook op de house- en technopodia vinden we heel wat nationale toppers terug tussen het internationale geweld. Onder andere Igor Vicente, Dimitri Andreas, Chantal, Clerkie, Whizz, Flapjackers, Ilario Liburni en Deltano zullen er de Belgische eer verdedigen.

Verder zullen ook heel wat Belgen een live-set brengen op het festival, zoals AMyn, Martin Maler en de heren van ABSURD. Ook lokale talenten MasianTYRLL – in het verleden beiden winnaar van onze Fuzzbox Mixtape Contest –, Tremenzz en Endove komen aan bod. Wij kijken er alvast naar uit!

Cirque Magique vindt plaats in Ledegem van 5 tot 7 augustus, tickets zijn online beschikbaar! Voor meer info kan je terecht op het Facebook-evenement of de website.

Artwork: © La Typografille