Vierde Boys Noize album Mayday landt in mei

Het is alweer een tijdje geleden sinds de wereld mocht kennismaken met Alexander Ridha ofte Boys Noize. De Duitse producer veroverde in 2007 de wereld met kick-ass electrohouse van een intensiteit zoals we die voordien nog maar weinig hadden gehoord. Het debuutalbum Oi Oi Oi werd een instant classic en katapulteerde hem meteen naar de absolute top.

Sindsdien doorzwom Boys Noize tal van watertjes. Hij ontpopte zich tot een absolute remixkoning met onder meer werk voor Feist, The Chemical Brothers, Depeche Mode en Editors. Ook sloeg hij de handen in elkaar met Skrillex als Dog Blood en bracht het prachtige Octave Minds-album uit met de alom geprezen pianist Chilly Gonzalez. Er kwamen ook nog twee volledige Boys Noize studio-albums uit maar het laatste daarvan dateert alweer van 2012. Dringend tijd voor een nieuwe plaat dus.

En jawel, dankzij de eerder geloste nummers Overthrow en Euphoria voelden we het al enigszins aan ons water maar nu is het zeker, het vierde album is in aantocht. Op 20 mei kan je de nieuwe muzikale incarnatie van Ridha in huis halen, maar je kan zoals gebruikelijk op voorhand al een kleine grabbel doen in de koekentrommel. Starchild, het derde nummer dat onlangs werd vrijgegeven, is een samenwerking met Poliça en is veel meer dan Overthrow en Euphoria een vloeiende popsong. Je kan er bijna gif op innemen dat dit gat scoren op de radio, Zane Lowe bombardeerde Starchild immers al tot Hottest Record In The World op zijn Beats 1 radioshow.

Hoe Mayday verder zal klinken horen we op 20 mei maar als je weet dat naast Poliça en Remy Banks ook Spank Rock, Benga en Hudson Mohawke aan de plaat meewerkten, dan kan je het beste verhopen.