Hudson Mohawke remixt een gouwe ouwe

Amo Bishop Roden van Boards of Canada kwam in 2000 uit op het Londense Warp Records. De broers Marcus en Michael Sandison waren toe aan hun zesde EP en waren gekend voor hun atmosferische en verhalende muziek waarvoor men soms ook wel de term 'hauntology' in de mond durfde nemen. 16 jaar na datum is het aan de Schot Hudson Mohawke om er zijn typerende overdosis drums, zware basslines en synths aan toe te voegen. Vaak beweren mensen 'van heilige huisjes blijf je af', misschien is dit wel een mooi voorbeeld daarvan? 

Vorig jaar kwam Ross Birchard, HudMo voor de vrienden, nog met een nieuw studioalbum: Lanterns. Na eerder succes met het Lucky Me Collective en TNGHT, een project met goede vriend Lunice, deed ook deze plaat het uitstekend. Hij tourde de wereld rond met zijn live show en wist menige harten te veroveren. Zijn passage op Dour en Pukkelpop vorige zomer bleef niet onopgemerkt en al snel stonden mensen in de rij voor een nieuw aantreden in ons land, in het Antwerpse Trix deze keer. Hier hoorden we voor het eerst zijn versie van Boards of Canada's meesterwerk.

Overtreft deze remix de originele en fragiele versie van Boards of Canada? Aan u de keuze.

Vergeet zeker niet de prachtige boodschap in de beschrijving van HudMo's remix te checken (op eigen risico weliswaar). Of deze versie ooit gereleaset zal worden is een mysterie... en misschien blijft dat beter zo.