Skepta komt eindelijk met Konnichiwa naar buiten

De voorbije jaren actief geweest binnen de grime, hiphop of uk bass wereld en nog nooit van Skepta gehoord? Haast onmogelijk. De mc geboren als Joseph Junior Adenuga geldt ondertussen al als een veteraan binnen de scene maar brak pas recent door bij het internationale publiek. In de voetsporen van Dizzee Rascal probeert Skepta grime naar het grote publiek en dan vooral de Verenigde Staten te brengen. 

Op 6 mei brengt de Brit vijf jaar na Doin' It Again zijn vierde studio-album uit, toch zal Konnichiwa voor velen als een soort debuut van de rapper aanvoelen. Zijn vorige langspelers werden exclusief in de UK uitgebracht maar nu is het dus tijd om ook de rest van de wereld kennis te laten maken met "what used to be a London thing".

Aan internationale support in ieder geval geen gebrek, Skepta kon de voorbije jaren rekenen op de bewondering van zwaargewichten als Kanye West en Drake. Die laatste liet al vaker blijken dat hij enorm veel potentieel ziet in het typische grime geluid en tekende zelf bij Boy Better Know, het label van Skepta. 

Al maanden werd er door de fans en media hartelijk gekibbeld over hoe Konnichiwa zou gaan klinken. De publicatie van de tracklist op zijn Instagram-account maakt alvast heel wat duidelijk. Beide hitsingles Shutdown en That's Not Me zijn opnieuw van de partij en ook Ladies Hit Squad en It Ain't Safe staan op het album. Het bekijken van de tracklist maakt alvast opnieuw duidelijk dat Skepta met dit album op het Amerikaanse publiek mikt. De reeds uitgebrachte tunes moeten nu over de oceaan gaan scoren en wereldsterren als Pharell Williams en enkele leden van het populair A$AP Mob tekenen present. 

Toch denken we dat Skepta nog met enkele verrassingen zal komen voor de release. In de tracklist staat vakkundig het logo van OVO Sound verwerkt (het platenlabel van Drake) wat ons doet suggeren dat de Canadees ook nog een feature zal hebben op Konnichiwa. Op het web passeerden er al theorieën over een aangepaste versie van Shutdown en een bonustrack genaamd Tracksuit Mafia. In beide gevallen zou Drake er dus voor iets tussenzitten. 

Voor de die-hard grime fans zal Konnichiwa zeker geen baanbrekend album zijn. Toch zijn we benieuwd of Skepta met deze langspeler erin slaagt om het Amerikaanse publiek voor zich te winnen, iets waar Drake duidelijk zijn bijdrage aan wil leveren. Wie niet tot 6 mei wil wachten kan alvast de nieuwste single Man (Gang) beluisteren, een track die ook op Konnichiwa zal staan. 

De volledige tracklist van Konnichiwa

“Konnichiwa”
“Lyrics” (ft. Novelist)
“Corn On The Curb” (ft. Wiley & Chip)
“Crime Riddim”
“It Ain’t Safe” (ft. A$AP Bari)
“Lukey World”
“Ladies Hit Squad” (ft. A$AP Nast + D Double E)
“Numbers (ft Pharrell Williams)”
“Man (Gang)”
“Shutdown”
“That’s Not Me” (ft. Jme)
“Detox” (ft. BBK)
“Text Me Back”

(Potentieel)
“Based on a True Story”
“Tracksuit Mafia” (ft. Drake) 

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel
JME