Dubsteppionier Mala komt met nieuw album

Het is een tijdje stil geweest op muzikaal vlak rond de dubsteppionier Mala. Nu de hype rond het genre is gaan liggen en de hypekids hun weg naar andere genres hebben gevonden komt de dj en producer uit het zuiden van Londen eindelijk met nieuw materiaal naar buiten. 

Voor zijn laatste album werkte de artiest samen met de legendarische Britse dj, labelbaas en radiohost Gilles Peterson. Het album Mala In Cuba was een perfecte combinatie van Caraïbische muziek en de donkere dubstepgeluiden ontstaan in de achterbuurten van de Engelse hoofdstad. Een baanbrekend project dat heel wat mainstream media duidelijk moest maken dat dubstep meer was dan de schreeuwerige robotgeluiden waarmee het genre geassocieerd werd. 

Ook het nieuwe album genaamd Mirrors zal uitgebracht worden op Brownswood Recordings, het label van de eerder al genoemde Gilles Peterson. We zijn alvast benieuwd naar wat voor speciaals de heren deze keer voor ons in petto hebben. Mirrors ziet het daglicht op 10 juni maar wie op de hoogte wil blijven van verdere ontwikkelingen kan zich registreren op een speciaal aangemaakte website.

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel