Dusky lost eerste single van nieuw album

Sinds anderhalf jaar hebben de jongens van Dusky hun eigen label 17 Steps waarop ze slag om slinger straffe EP’s uitbrengen. Zo zijn we nog steeds aan het nagenieten van het eindeloze libido van de Lydia en Ordinary World EP’s. In kamp Dusky draaien ze echter hun hand niet om voor een projectje meer of minder dus werd er naast een label ook een nieuw full album in de steigers gezet.

Van het vervolg op Stick By This, dat in 2011 uitkwam bij Anjunadeep, weten we voorlopig alleen dat het Outer zal heten. Praktische details omtrent de releasedatum en of de plaat al dan niet op 17 Steps uitkomt zijn er nog niet. Wel kwamen we te weten dat er naast het album ook gewerkt is aan een nagelnieuwe liveshow die ze dit weekend voor het eerst zullen spelen op het Village Underground festival in Londen.

Gelukkig is er ook al een tipje van de muzikale sluier opgelicht. Zo schrijft het duo dat ze al een hele tijd bezig zijn met dit project, onder meer om de tijd te hebben om zo breed mogelijke inspiratie op te doen en om samenwerkingen aan te gaan die we waarschijnlijk zullen terugvinden op de plaat. Nog veel interessanter is echter dat samen met het bericht over het nakende album meteen ook de eerste single Ingrid Is a Hybrid werd gelost.

Deze track is meteen het bewijs van de wil om iets breder te gaan dan wat we normaal gewoon zijn van Dusky. Om te beginnen is er geen klassiek 4/4 schema, iets wat we wel al bij hen gehoord hebben maar wat toch verfrissend werkt. Al even opvallend is de overduidelijke eighties vibe, die je onmiddellijk oppikt dankzij snares waar Phil Collins mee zou wegkomen en een basslijn die zo in een Prince-nummer zou passen.

De jaren tachtig zijn helemaal terug, dat mag ondertussen wel duidelijk zijn. Toch blijft het geheel onmiskenbaar Dusky. Dit soort soulvolle vocals hebben we bij hen al gehoord en ook de erg sfeervolle synths en strijkers zijn van de partij. Eén ding is zeker, wij willen maar wat graag een blokje om met Ingrid en maken nu al een plekje vrij voor Outer in onze platenkast.

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel