Absolutely Free Festival 2016 tovert Derrick May uit hun hoed

AFF, welbekend als het Absolutely Free Festival in Genk, staat al jaren garant voor kwaliteit als het gaat om elektronische muziek. Ze slagen er keer op keer in om een mooie mix te breien tussen gevestigde waarden en nieuwe talenten. Dat is in 2016 niet anders, zo blijkt uit de net verschenen line-up voor 5 en 6 augustus!

Na vorig jaar al absolute topnamen te halen, dachten we haast dat het niet meer beter kon. Maar dat kan dus wel! Vrijdag 5 augustus mag AFF niemand minder dan - hou je vast - Derrick May en Ryan Elliot verwelkomen op de mijnsite. Een Detroit-onderonsje!

Derrick May behoort nog steeds tot het kruim van de technoscene. Deze pionier zet al zo’n 20 jaar de toon met zijn harde, funky en opzwepende sets. Ultieme must see!

Ryan Elliot, een gevestigde waarde in zowel Berghain als Panorama Bar, staat ervoor bekend om zijn platenkeuze perfect af te stemmen op de ‘mindset’ van het publiek. Verbazen zal hij je! Gisteren werd trouwens aangekondigd dat hij de volgende Fabric CD in elkaar mag knutselen. Opwarmen doe je met Stubru’s finest Sheridan en kersvers DJ-Mania winnaar Kijumba.

Het is niet enkel house en techno dat de klok slaat. Future bass en hiphop kent vandaag de dag een stevige opmars en dat is meer dan terecht! De Brusselse DJ Slow mag daarom zijn Pelican Fly-kompanen meenemen op het XPRMNT-podium. Slow staat bekend voor zijn energieke, eclectische sets die je meteen bij de keel grijpen. Ook Mister Tweeks, Richelle, Gissi en 1180 passeren er de revue.

Het Limburgse agency Crossing Borders mag ook dit jaar opnieuw de AFFterparty hosten. Ze programmeren er Interstellar Funk die recentelijk een knappe release uitbracht op het Amsterdamse Rush Hour records. De Dekmantel-chouchou gaat elke keer op zoek naar de roots van house en techno, maar deinst er niet voor terug om buiten de lijntjes te kleuren. New wave of zelfs afrobeat, hij weet er verdomd goed raad mee in zijn sets. Daarnaast mogen ook Vice City’s eigenste MVMNT, het Gentse Private Family en meesterverzamelaar Peregrine aantreden.

Nog niet overtuigd? Dat verandert snel als je te horen krijgt dat je geen zuurverdiende centjes moet neertellen. Jawel, de inkom is gratis! De organisatie vraagt enkel om minstens 3 gebruikte batterijen mee te nemen. Ecologisch ten top!

Eerder werden al Fence, Is It Anita, Cocaine Piss en Astronaute bekendgemaakt. Andere verantwoordelijken voor strakke gitaarrifs volgen later nog.