Eerste namen Laundry Day 2016

Het is zover, de wastrommel van het Antwerpse dancefestival Laundry Day is aan het rollen. Het festival dat plaatsvindt op 3 september belooft een nieuwe outfit met deze keer ook aandacht voor mode en kunst. Maar de wastrommel draait natuurlijk nog steeds rond de muziek. Op de absolute headliner is het nog even wachten maar Laundry Day heeft intussen wel al enkele pareltjes voor ons aan de wasdraad geknepen.

Wie meteen in het oog springt is levende technolegende Marco Bailey, misschien wel de meest onderschatte deejay en producer van ons Belgenlandje. Waar Bailey in het buitenland hoge toppen scheert en hoog aangeschreven staat op festivalposters blijft de technolegende in eigen land ietwat onder de radar. Onterecht, en gelukkig wil Laundry Day daar iets aan doen.

Nog uit eigen land maakt Sven Van Hees zijn opwachting op Laundry Day. De Antwerpse The Sound Of Belgium-coryfee geniet ondertussen ook van een cultstatus en verblijdt ons tegenwoordig met een mix die hij zelf omschrijft als chill out, jazz, lounge, deep house en downtempo bliss.

De houseliefhebbers kunnen zich optrekken aan de gemaskerde mythe die Claptone heet en aan een liveset van Klingande voor een portie zomerse beats. Met Hans MurdockMachiels aan de programmatietafel staan er met Eptic, Dimension en Maduk ook weer drum ‘n’ bass acts op het programma en hoogstwaarschijnlijk kondigt de goede Murdock zichzelf binnenkort ook nog aan.

Zoals een populair dancefestival het betaamt, komen ook de hardstylefans aan hun trekken dankzij Digital Punk en Wild Motherfucker. Hiphoppers kunnen zich dan weer botvieren op Lex Luger, Bringhim, NoMobS en Young Internet.

Nog op de line-up pronken Camelphat, Smos & Baby B, Double Pleasure, Dimaro, Meteor Musik, Fox Stevenson en de Antwerpse kwajongens van Discobaar A Moeder.

Na achttien jaar Laundry Day­-geschiedenis haalt het festival bezieler Luc Carpentier van onder het stof om alles in goede banen te leiden. De ticketverkoop start morgen zaterdag 30 april op de website van het festival. Met 36 euro kost een kaartje twee euro minder dan vorig jaar.