Red D gaat nog eens solo op Freerange Records

Freerange Records, de thuishaven van artiesten als Detroit Swindle, Kyodai & Jimpster, bracht vandaag de vinyl Chez EP uit van Red D. Deze Belgische househead kennen we van zijn ijzersterke dj-sets, strak afgewerkte EP's, het vermaarde We Play House Records en samen met San Soda als FCL. Nu gaat hij nog eens solo, en dat is eerder uitzonderlijk!

Deze Chez EP bevat de nummers Chez en Into Darkness, die beiden ook nog eens onder handen werden genomen door Uncanny Valley's Jacob Korn. Beide heren zijn elkaar niet onbekend aangezien Korn al eerder voor WPH mocht remixen.

Red D legde bijzonder veel emotie in de chords van Chez, dat overigens een pure houseplaat is die terug gaat naar de essentie van muziek. Lees: zonder al te veel complexe tierlantijntjes. Into Darkness daarentegen zorgt met de intro voor een gelukzalig gevoel, maar neemt later een bocht van 360° door uit te pakken met een ruwere Chi Town bassline. 

Jacob Korn laat zijn hardware spreken in z'n remix van Chez, waardoor je na verloop van tijd hoort dat de machines een eigen leven gaan leiden. In de remix van Into Darkness laat Korn de typerende baslijn voor wat het is, maar zorgt met een Roland Juno-synth voor een aangename toevoeging. 

Deze Chez EP is vandaag uit op vinyl en krijgt op 20 mei ook een digitaal equivalent.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel