Dusky brengt Floor to Floor-verzamelaar op 17 Steps

Dusky is de afgelopen maanden geregeld op gejuich onthaald op onze pagina’s en dat zal de komende tijd niet meteen veranderen, zo lijkt het. Zo kijken we met veel verwachting uit naar hun debuutalbum Outer dat de afgelopen dagen gemasterd werd in de Abbey Road Studios en waarvan we de geweldige eerste single Ingrid Is A Hybrid al mochten bewonderen. Gelukkig heeft het Britse duo in afwachting van die hoofdplat nu nog een extra tussengerecht geserveerd, namelijk een eerste compilatie van hun label 17 Steps genaamd Floor To Floor.

De plaat bevat 12 compleet nieuwe tracks en het is dus geen "best of" van het afgelopen jaar zoals we wel vaker zien bij compilatiealbums. De full release is gepland voor 3 juni maar Dusky kiest ervoor om in tussentijd al twee sampler EP’s te lossen die telkens vier tracks van de volledige compilatie bevatten.

De eerste van die twee samplers werd afgelopen vrijdag uitgebracht en bestaat uit een nieuw nummer van Dusky zelf en tracks van Trevino, Christian Piers en Velvit, artiesten die we al kennen van eerdere EP’s op 17 Steps.

De nieuwe Dusky heet Mount Belzoni en is volgens de jongens zelf een moody clubtrack die ze graag spelen tijdens de donkere momenten van hun set. Zoals we van hen gewoon zijn, is er aan sfeerschepping inderdaad geen gebrek, zonder echter de drive uit het oog te verliezen. Een meer melodische toets vind je bij Looking Glass van Velvit, al is het toch ook een trein van een nummer dat stevig uit de hoek komt.

Tooth Decay van Christian Piers is het meest rechtoe rechtaan van de vier. Een warehousetrack met synthstabs en hier en daar een retrosynth, meer moet dat soms niet zijn. De laatste track Ojak van Trevino is even eenvoudig van opzet. De kick en eindeloze bars galmende claps worden aangevuld door een eenvoudige doch funky basslijn. Less is more want het is een aanstekelijk geheel.

De volgende sampler EP komt is gepland voor 27 mei en zal tracks bevatten van Alan Fitzpatrick, Hugo Massien, Lo Shea en Moniker.

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel