Butterfly Beats Festival maakt locatie en line-up bekend

Na vijf jaar laat Butterfly Beats Festival het vertrouwde stadspark te Gits achter zich en werd gekozen voor een nieuwe locatie enkele kilometers verder in het centrum van Roeselare. Het ééndagsfestival met drie podia, dat dit jaar doorgaat op zaterdag 2 juli, loste ook de volledige line-up met heel wat house- en technotoppers.

Wat ooit begon als een lokaal event in het gezellige park van Gits, op poten gezet door Pepijn "Hymst" CoolMan, groeide jaar na jaar uit tot een waar festival dat telkens heel wat volk op de been wist te brengen. Dit jaar verhuist het festival echter naar het Kerelsplein in het centrum van Roeselare, waar drie podia zullen neergepoot worden. De Main Stage wordt verzorgd door Merchandise Essentials, terwijl Club Søndag het house- en technopodium invult en Legends de retromuziek voor zijn rekening neemt.

Op die retro stage is dé blikvanger van de dag ongetwijfeld Jaydee, die we allen kennen van zijn legendarische Plastic Dreams. Naast hem treden onder meer Michael Forzza, Marko De La Rocca en Youri Parker aan.

Ook op de Søndag Stage vinden we heel wat nationale toppers binnen de house- en technowereld. Daar is rijzende ster Amelie Lens top of the bill. Met een contract op Pan-Pot hun Second State op zak en tal van mooie bookings, lijkt de weg naar de absolute top volledig open te liggen voor haar. 

Maxim Lany en Nico Morano zijn dan weer twee ervaren dj's die vrijwel elk podium in vuur en vlam kunnen zetten. Zo warmde Nico Morano de weide op Extrema Outdoor eerder deze maand nog perfect op voor ene Kölsch en tekende Maxim Lany onlangs nog bij Labyrinth Bookings.

Verder op die stage kunnen we founding father Hymst vinden, naast Parsidance-organisator Huismus en House Grand Cru's Nathaniel. Ook het Gentse trio Private Family, gekend van hun Private Sessions, zullen er aantreden net als Sous en Endove, die als residents van Søndag niet kunnen ontbreken. Tot slot brengen ook Clerkie en dEEP-oprichter Tremenzz hun beste platen mee naar Roeselare.

Op de Main Stage vinden we naast headliners Nexuz ook klinkende namen als Neon, Dimitri Wouters en huidig organisator Audiophonic terug. Opvallend daar is ook de aankondiging van Mona Lee haar set. Waar ze vroeger actief was als de helft van het opgedoekte duo Beauhause, kiest ze nu resoluut voor haar solocarrière als Mona Lee. Daarin combineert ze het draaien van funky plaatjes met live zang. We zijn alvast benieuwd!

Tickets en meer info zijn te vinden op de website van Butterfly Beats.