Hands Up! organiseert originele dj-contest

Hands Up!, een concept dat momenteel in en rond Tienen kwaliteitsvolle feesten organiseert, heeft in samenwerking met de Jeugddienst Tienen een originele dj-contest uitgedokterd. Of het nu drum 'n' bass, dubstep, bass of techno is, het maakt hen allemaal niet uit, ze zoeken naar een unieke sound. 

Hands Up! begon als een groep vrienden die regelmatig elkaar tegenkwamen op feestjes en hieruit stroomde het idee om zelf eens iets te organiseren. Enkele dagen later zaten ze samen en kozen ze een naam en niet veel later kwam de eerste officiële line-up.

Ondertussen zijn ze al enkele jaren bezig en hebben ze al de nodige ervaring opgedaan in het dj-circuit. Een betere kans voor een beginnende dj kan je niet meteen krijgen. 

"Overal waar wij vroeger (en nu nog) aan een dj contest deelnamen moest je stemmen ronselen en mensen lastig vallen om ervoor te zorgen dat jij die contest won. De prijs was dan meestal de openingsspot op het evenement zelf. Wij zijn altijd al fan geweest van organisaties die jonge talenten echt een kans bieden en niet zomaar ‘gebruiken’ om de line-up te vullen.

Daarom dat we met deze dj-contest werken met zes dj’s uit onze eigen crew die elk twee poulains kiezen. Elke coach geeft zijn poulains een kans om eens af te spreken in een lokaal van Jeugddienst Tienen om daar tips en tricks uit te wisselen. Nadien kiest elke coach zijn favoriet en die nemen het in een finale tegen elkaar op.

Voor die finale eraan komt gaan we nog een keer met alle finalisten op weekend en voorzien we enkele workshops. Workshops die zullen gaan rond producen, gebruik van social media, draaien met vinyl, het organiseren van evenementen … En uiteraard zal er 's avonds een pintje gedronken worden en gediscussieerd worden over muziek en artiesten en …"

- Hands Up!-crew

De prijs bij winst van de wedstrijd bestaat dan weer uit kwaliteitsvol dj-gear, een plek op de line-up net voor de twee headliners (!). Niet mis als je kijkt naar de namen die ze al naar hun events hebben gehaald (LTGLLogisticsBredrenInspector Dubplate). Reden te meer om je zo snel mogelijk in te schrijven, dat kan via deze website

Ontdek meer...Telex