Hot Since 82 en Julian Jeweil remixen Matador

In januari zag het nieuwe label Rukus, onder leiding van de Ierse technomaestro Matador, het levenslicht. Bij die geboorte hoorde natuurlijk meteen de release van een eerste EP: Enemy Below. Die deed het erg goed, mede dankzij topnummer The Enemy waarvoor de koning van thee glitz, Felix Da Housecat, de vocals verzorgde. Het werd een track met het donkere karakter van Matador, maar dan wel met ietsje meer saus erover dan normaal.

Op 13 juni is het eindelijk tijd voor een lekkere remix-pakket. De producers op post zijn Hot Since 82 en Julian Jeweil, namen als een klok dus dat belooft.

Hot Since 82 gooit voor zijn remix de rollende baslijn van het origineel overboord en kiest voor een housegroove die meer heen en weer wiegt. Door de bijkomende leadmelodie en de extra sfeerelementen die we kennen van de Brit is zijn remix minder donker dan het origineel, maar dat compenseert hij door de extra swing die hij in het nummer injecteert. Hot Since 82 tekent voor een zeer geslaagde Ibiza-versie.

Julian Jeweil blijft dichter bij het origineel. Het oorspronkelijk nummer leunt erg aan bij Jeweils eigen stijl, wat minder het geval is voor Hot Since 82. Dat merk je meteen omdat Jeweil er wel voor kiest om de rollende bas te bewaren en zelfs nog wat verder naar de voorgrond te brengen. Zijn versie heeft dankzij die heldere arpeggio bas en welgeplaatste snares een geweldige drive, die zo mogelijk nog strakker uit de speakers komt dan die van Matador. Deze straffe remix voelt aan als een uitgepuurde kijk op het origineel.

Ontdek meer...Remix