Forest 808 haalt Guti naar de Limburgse bossen (8-9/07)

Het kersverse festival Forest 808 mag alvast rekenen op een idyllische locatie in Hechtel-Eksel. De elektronische bosnymfen, die op 8 en 9 juli achter de draaitafels zullen verschijnen, zijn ondertussen ook gekend. Even overlopen!

Mede-organisator Ken Stevens vertelde ons een tijdje terug al waarom ze Forest 808 uit de grond hebben gestampt. 2 dagen feestplezier en dat temidden van Hechtel-Ekselse bossen. Het tweedaagse evenement zal heel wat Belgische (en vaak zelfs Limburgse) dj's aan bod laten komen, vooral op de eerste dag (8 juli). We denken dan aan Nachtlawaai, Ellen Triek, Unclesand, Steg, Roean, Daesical en Redhead b2b Double U Jay.

Op de tweede dag (9 juli) van Forest 808 trekken ze het internationale register open. Absolute headliner is de Argentijn Guti. Hij heeft al vroeg in zijn muzikale carrière naam en faam gemaakt als rockartiest, maar sinds 2006 bevindt hij zich op het elektronische pad.

Ondertussen is hij een gevierd producer binnen de elektronische scene met releases op o.a. Crosstown Rebels, Raum, Musik, Wolf & Lamb en Supplement Facts. Dan hebben we het nog niet over zijn rol bij Desolat. Misschien zag je hem recent nog aan het werk op Extrema Outdoor Belgium?

Tweede internationale act is Mindaugas Lapinskis. Zegt dat al iets? Gardens of God misschien wel. Die we toch nog altijd het best kennen van zijn debuut-EP YS op Ellum Audio, het label van Maceo Plex. Al spookt Gluk ook nog wel eens door ons hoofd natuurlijk. Zijn atmosferische house en techno zal ongetwijfeld een goede thuis vinden in de Limburgse natuur.

Voor ons misschien wel de meest interessante naam op de affiche is Several Definitions. Deze Zwitser evolueerde van drummer naar turntablist, om vervolgens het house- en electroduo Radi & Keith te vormen. Onder die naam waren er releases op o.a. Funktion Black, Seven City Music en Vamos Music.

Vanaf 2014 ging hij solo om meer zijn eigen sound te kunnen ontwikkelen. En we moeten toegeven, we zijn daar fan van! Zijn Time EP op SubjektWe Got Space EP op Underground Audio, Extasia EP op Definitive Recordings, Lexar EP op Click Records of Beginnings EP op Knee Deep In Sound, allemaal puike muziek met erg veel gevoel erin. Breng zeker eens een bezoekje aan deze man!

Deze internationale toppers krijgen op de tweede dag de nodige steun van Nico Morano, Deltano, Kretsch en Bère b2b Ken Monoa.

Allen dus naar de Hoefstraat in Hechtel-Eksel op 8-9 juli. Er zal geen camping zijn nabij het festivalterrein, maar de organisatie heeft wel zijn uiterste best gedaan voor een leuk bosbungalow-alternatief. Daarover volgt vandaag meer info op hun Facebook-pagina! Tickets kan je uiteraard bemachtigen op hun website.