Onze aanraders voor Les Ardentes 2016! (6-10/07)

Het is weer bijna tijd voor Les Ardentes, het electro-rockmuziekfestival te Luik. Van 6 tot en met 10 juli kan je er opnieuw heel wat elektronisch geweld terugvinden. Ondertussen gaf de organisatie de volledige timetable vrij. Ze gaan voor een erg diverse line-up met voor ieder wat wils. Wij kozen alvast onze favoriete, elektronische acts van Les Ardentes 2016 uit!

  1. * Compact Disk Dummies (woensdag 6 juli 16:30-17:20)

Ook Belgisch talent ontbreekt niet op de affiche van Les Ardentes 2016. Compact Disk Dummies is een electropunkband uit Desselgem. De broers Coorevits richtten de groep op in 2010 en wonnen in 2012 Humo's Rock Rally. Terecht, want met hun debuutalbum Silver Souls, dat dit jaar nog uitkwam, hebben ze hun kunnen bewezen.

  1. *Jameszoo (donderdag 7 juli, 13:10-14:00)

Jameszoo, of Mitchel van Dinther, is een producer uit Den Haag. Hij bracht in mei zijn eerste album Fool uit bij het Amerikaanse Brainfreeder. Zijn tunes teren vaak op jazz-invloeden, en klinken meer dan eens hemels in de oren. Kom dus maar liever op tijd aan, want hij is een vroege vogel.

  1. * Thundercat (donderdag 7 juli, 16:30-17:20)

Thundercat zit bij het Amerikaanse label Brainfeeder. Hij is een bassist die zijn geweldige funky riffs maar al te graag laat horen in zijn elektronische, jazzy tracks. Hij laat zich echter niet limiteren door bepaalde genres, dus wees maar alert! Hij kreeg een Grammy-award toebedeeld voor het meewerken aan Kendrick LamarThese Walls van het erg geanticipeerde album To Pimp A Butterfly.

  1. * STUFF. (donderdag 7 juli, 23:30-00:15)

Nog wat Belgisch talent op Les Ardentes 2016. De Gentse band STUFF. bracht vorig jaar hun eerste album uit, en dat kon ons zeker bekoren. De naam van de band beschrijft waaraan je je mag verwachten bij deze vijfkoppige band; erg experimentele jazz- en hiphopelementen met, umh, nog wat stuff.

  1. * Flying Lotus (donderdag 7 juli, 00:15-01:15)

Deze Amerikaanse producer is niet bang van een beetje experimenteren. Het is een enorme opgave om een goede beschrijving voor zijn muziek te vinden! Laten we zeggen, ergens tussen jazz, funk en hiphop en futuristische elektronische beats. Hij bracht sinds 2006 al vijf albums uit als Flying Lotus, en één onder zijn rapperspseudoniem Captain Murphy. Het is niet voor niets dat hij onmisbaar is voor alle aanwezigen op Les Ardentes!

  1. * Wilkinson (donderdag 7 juli 01:30-02:30)

Mark Wilkinson is een Londense drum 'n' bass -producer. Zijn commerciële hit Afterglow zal je zeker wel al eens gehoord hebben, al was het onbewust op de radio of televisie. Zijn debuutalbum Lazers Not Included kwam in 2013 uit, en werd wereldwijd verslonden door de drum 'n' bass-menigte. 

  1. * DJ Shadow (vrijdag 8 juli 22:40-23:40)

Ook DJ Shadow kan je verwachten op deze editie van Les Ardentes. Hij is net zoals Flying Lotus afkomstig van Californië. Deze producer maakt geweldige triphop, maar is zeker niet vies van een beetje hiphop. Enkele weken voor het festival, op 24 juni komt zijn eerste album uit sinds 2011, dus wees er maar zeker van dat hij er een feestje van zal maken. 

  1. * 2manydjs (vrijdag 8 juli 23:30-1:00)

Als Belg zou je ondertussen nu toch al wel van de gebroeders Dewaele gehoord hebben. Voor Les Ardentes worden ze weer even een dj-duo, maar naast 2manydjs gaan ze ook nog eens door de wereld als Soulwax. En 16 andere namen, maar dat is een ander verhaal. Niet te missen op Les Ardentes 2016 dus. Het duo zal je vanalles laten horen, dus wees voorbereid!

  1. * Kölsch (vrijdag 8 juli 01:00-02:00

Rune Kölsch heeft al onder verschillende namen gewerkt. Na een tijd zijn muziek als Rune geproduceerd te hebben gaat hij nu al een tijd verder onder de naam Kölsch. Hij zit gestationeerd bij het Duitse Kompakt. Met zijn snelle beats garandeert hij je van zere voeten tot laat in de nacht! En daar is Fuzz niet vies van, lees zeker eens het interview dat we vorig jaar met hem deden. 

  1. Son Lux (zaterdag 9 juli 19:30-20-30)

Son Lux, oftewel Ryan Lott, maakt voornamelijk elektronische post-rock. Hij maakte zijn debuut met het album At War with Walls & Mazes op Anticon in 2008, en sindsdien is het alleen nog maar bergopwaarts gegaan. Samen met zijn twee kompanen zorgt hij voor een geweldige liveact.

Er is nog veel meer om naar uit te kijken op het Luikse festival, namen zoals Mark Ronson (dj-set), Andy Stott, Thylacine (live) en FKJ (live) doen het water in je mond nog wat toenemen. Voor de volledige lineup van het festival kan je op de officiële site terecht. Wij kijken er al naar uit!

Ontdek in onderstaande SoundCloud-playlist heel wat Les Ardentes-gerelateerde topmuziek!