Helder: Meteen een schot in de roos (22/06)

De kortste nacht van het jaar beleven in Klub Goud op de 21ste verdieping van de A-Tower, dat was het concept waarmee Helder uitpakte voor hun eerste editie. We hoeven jullie niet te vertellen dat onze verwachtingen hooggespannen waren. En met ons ook die van vele anderen, want de organisatie mocht al rond middernacht, met nog een lange rij wachtenden aan de deur, het ‘sold out’-bordje bovenhalen.

We konden ons alvast geen betere locatie voorstellen om die kortste nacht te beleven. De A-Tower is één van de hoogste gebouwen van Antwerpen en biedt een prachtig zicht over de stad. De laatste zonnestraal over de Antwerpse skyline kondigde de eerste beats van Dimitri Delava aan, die ons zonder problemen de nacht in leidde met een sterke opening set.

De jonge Antwerpenaar bouwde traag maar gestaag op van trage, donkere house tot meer ritmisch pompende tracks zoals Yotto’s Aviate. Een ideale opener voor Nico Morano, als je het ons vraagt!

Nico Morano, de man die je op de line-up van zowat elk zichzelf respecterend housefeestje terugvindt, kon ook op Helder niet ontbreken. Op een goed uur tijd bracht hij de volledige zaal naar een kookpunt, en dat mag je gerust letterlijk nemen. Een Finse sauna was er niets tegen. Maar dat was snel vergeten door de resem geweldige tracks die hij om de oren van het zwetende publiek smeet, met Doctor Dru’s remix van D-Nox & BeckersSerenade als één van de vele hoogtepunten in zijn set.

Een plezier om bezig te zien, die Nico Morano, die qua danspasjes zeker niet moest onderdoen voor het aanwezige publiek. We konden hem trouwens onlangs nog strikken voor een interview, daar mogen jullie zich binnenkort aan verwachten!

Draaien tot de zon opkomt, dat was de taak die weggelegd was voor Konna, de limburgse DJ die overnam van Nico Morano. Terwijl we Anwerpen langzaam zagen ontwaken, ging het feest namelijk nog een hele tijd door in Klub Goud. De laatste dansers trakteerde Konna voor het huiswaarts gaan nog op Controversy van de recent overleden Prince. 

Voor een eerste editie een absolute voltreffer dus, al deed de verschroeiende warmte onze danspasjes soms wel even verzwakken. Wij komen zeker terug, 27 juli staat er namelijk een nieuwe editie gepland, deze keer met Maxim Lany, Malavolta en Konna!

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel