Fuzz Exclusief: videopremière Boys Noize - Birthday (ft. Hudson Mohawke & Spank Rock)

Duits topproducer Boys Noize lanceert vandaag de clip voor z'n nieuwste single Birthday en Fuzz mag die in première brengen! Aan het nummer werkten ook Hudson Mohawke en Spank Rock mee.

Birthday komt vanop Mayday, het vierde album van Boys Noize dat vorige maand uitkwam (onze review!). In de video zijn zowel Venus X, supportact op z'n Amerikaanse tour, als regisseur Lil Internet te zien. "Het concept van de clip - iemand volgen op z'n verjaardag van 's ochtends tot 's nachts - was er vrij snel, alleen raakten we er niet uit wie z'n verjaardag we nu net wouden volgen. Omdat mijn verjaardag dichterbij sloop, moest ik uiteindelijk zowel acteren als regisseren", vertelt Lil Internet.

Maar de house party met zwembad zaten oorspronkelijk niet in het scenario. "Zo'n dingen gebeuren wel vaker, maar nu ligt het simpelweg allemaal vast op camera. Slagroom vanop een taart in je oor krijgen is af te raden en een confettikanon in je gezicht geknald krijgen, doet echt wel pijn. Vergelijk het met een paintballgeweer. Maar het was een meer dan plezante dag - zo zou elke verjaardag moeten zijn. Misschien moet ik elke verjaardag vanaf nu in beeld brengen", liet de regisseur nog weten.

Over enkele weken speelt Boys Noize op Dour. Beluister intussen de verse remix die Skream bezorgde.

Ontdek meer...Exclusief
Artiesten in dit artikel