DIEP Open Air: knalfeest van formaat (9/07)

Op zaterdag 9 juli 2016 toverden de mannen van DIEP het park van Eeklo om in een echt housewalhalla. De weergoden waren hen gunstig gezind, de line-up zag er smakelijk uit, en het publiek had er zin in. Hoe kan het mislopen als niemand minder dan Eelke Kleijn, Dka, Anek, Nico Morano, Finnebassen, Maxim Lany, Heckman en Phil Monday op de line-up staan te pronken?

© Simon Leloup 

DIEP beloofde een mooie dag te worden. Frank had het over 25 graden, de tickets waren uitverkocht en er werd bijna over niets anders gesproken in het Meetjesland. Eenmaal aangekomen stonden de locals Heckman en Phil Monday de boel lekker op te warmen. Phil Monday kennen we onder meer als de winnaar van de meest recente Extrema dj-contest. Heckman is dan alweer de bezieler van het DIEP-concept, en kan je wel eens terugvinden in Decadance

Na deze twee jonge knapen was het de beurt aan DkA, die al eerder releases voortbracht op Mobilee, Get Physical en Play Label. Hier houdt het niet op voor de leukste snor van Brussel, aangezien hij samen met Igor Vicente zijn Haus Boo EP zal releasen op koningslabel Hot Creations. DkA bracht een funky set, die live gespeeld werd. In het begin was het publiek bang van de dansvloer, maar tijdens het laatste half uur werd er al aardig gedanst. 

Maxim Lany nam de decks over en speelde een verrassende, bijna tech house-set. Deze bracht enorm veel positieve reacties teweeg. Maxim liet ons daarbij ook zijn volgende release op Lany Recordings horen, die na deze zomer uitkomt. 

Na Maxim was het de beurt aan de Deense schoonheden van Anek, die even naar Eeklo afzakten tijdens hun Ibiza-avontuur. Je moet je prioriteiten kennen natuurlijk! De twee dames die onder meer getekend staan bij Viva, het label van Steve Lawler, zetten het grasveld in vuur en vlam. Hun set bestond eveneens uit tech house en daarmee wisten ze het publiek zeker te plezieren.

 © Simon Leloup

Na een lekkere maaltijd zoals een DIEP-huisburger of een DIEP-throat hotdog, was het tijd om Finnebassen aan het werk te zien. In de linkerhand een versgemaakte gin, de rechterhand in de lucht; waar anders. Iedereen wuifde gezellig mee met de iets rustigere melodieën die de Noor door het Funktion-One systeem liet knallen. 

Heerlijk meezweven lukte makkelijk met bijvoorbeeld deze plaat: 

Nico Morano, een naam die niet weg te denken is op heel wat Belgische line-ups, nam het over van Finnebassen. Energiek als altijd had hij het publiek meteen onder controle. De juiste platen op het juiste tijdstip, daar kan hij wat van. Hoe het eraan toeging kan je hieronder bekijken: 

Helaas is het bijna tijd om af te sluiten. Gelukkig hadden de mannen van DIEP nog een klepper van formaat voorzien. Nederlander Eelke Kleijn kreeg de eer om het park van Eeklo af te breken. Deze man heeft al een pak releases op zijn naam staan. Eskimo, Toolroom, Spinnin' en Suara zijn een paar van de labels waar hij zijn muziek al op heeft losgelaten.  Een leuke melodische set voor een publiek dat meer dan bevredigd was. Het was een mooie dag voor Eeklo, maar stipt om middernacht was het gedaan met de pret. 

 © Simon Leloup

We mogen concluderen dat Diep Open Air een meerwaarde is voor Eeklo. Goede muziek, goed eten, leuke mensen en een geweldige beleving. Tot volgend jaar!