Laundry Day 2016: voor ieder wat wils

Op zaterdag 3 september was Fuzz Magazine aanwezig in Antwerpen voor Laundry Day. Een line-up met het beste uit verschillende genres zoals hardstyle, techno, house, dubstep en hiphop zorgde voor een groot gemengd publiek. De weer-app op de telefoon beloofde een mooie dag, wat het hele feestgebeuren veel aangenamer maakte. Wat meteen opviel bij het aankomen was dat er enorm veel podia waren, ideaal dus om nieuwe muziek te ontdekken.

Tijdens de eerste verkenningsronde walmden de hardere beats van Soul Shakers uit de Studio Brussel-tent. Een heus dansfestijn, dat mede mogelijk gemaakt werd door de dansers die voor de dj-booth het publiek opjutten. Een mix van trap, dubstep en reggae zorgde ervoor dat de beentjes niet stilstonden. Soul Shakers, het Belgische Major Lazer.

Naast de tent kwamen de eerste technoklanken ons tegemoet. Søndag-helden Sous speelden nog net de laatste plaatjes van hun set en het publiek kon er van smullen. De West-Vlamingen sloten af met het verrassende NinetoesFinder, waarna Dumb and Dumber hun liveset aanzetten. 

Daarna namen we een kijkje in de House of Bull, waar op dat moment Bafana net ging overnemen van Flashmob. Een funky set waar enkele herkenbare nummertjes de revue passeerden. De Gentenaar koos onder andere voor de Bicep remix van Isaac TichauerHigher Level, maar ook een productie van Belgische producer Innershades galmde door de speakers. 

Kidnap Kid nam het Gentse geweld over, en bracht een zeemzoete, melodische set. De producer uit Londen werd opgepikt op grote YouTube-kanalen en labels zoals Black Butter. Jammer dat de housestage iets minder volk lokte op het nog steeds vroege uur. 

Tijdens een terreinverkenning trachtten we Secret Stage te vinden, waar we net helaas Pomrad hadden gemist. Het pad naar de kleinere stages voerde ons langs verschillende eet- en drankkraampjes, met onder andere een heerlijke pitastand. Achteraan stonden drie heel gezellig-uitziende stages, waar Mojito Paradise Stage ook een van was. Daar gaf Warm Soundsystem het beste van zichzelf. Een heel groovy vinylset zorgde voor een toffe sfeer voor het iets oudere publiek. De Shazam-app werd meerdere malen geopend in het publiek, wat zeker een positief teken is. Een van de juweeltjes was Cinque: Track 1 van Bassa Clan.

Tijd om Mainstage te bewonderen dan. Tourist LeMC, de immens populaire Antwerpse zanger/rapper bracht net zijn eigen versie van Wannes Van De VeldeIk Wil Deze Nacht In De Straten Verdwalen.Mooi om te zien dat de klassiekers werden gesmaakt door het jonge publiek. Kippenvel kroop langs de rug wanneer zonder aan te kondigen de eerste tonen van zijn grote hit Horizon ons tegemoet kwamen. Een sterke live-act.

Etenstijd dan. Door de lange wachtrijen aan de betere eetstandjes zijn we toch maar voor die goedkope hamburger gegaan. Desondanks heeft het ons ook gesmaakt. 

Terug aangekomen aan House of Bull zagen we de Mexicaan Biznes Cat aan het werk, die een mooie opbouwende set bracht. Een halfuur later dan voorzien kroop de superproducer Chris Lake achter de decks voor een iets commerciëlere set. De Londense dude is bekend door zijn regelmatige collabs met Chris Lorenzo, maar zijn succes heeft hij vooral te danken aan zijn track Boneless, die hij maakte met Steve Aoki. 

Misschien net iets te populair, gelukkig was het bijna de beurt aan Smerz in de Secret Stage. Deze keer zouden we absoluut niet te laat komen, dus vertrokken we iets vroeger. De Secret Stage kon je bereiken door de Bacardi-stand door te lopen. Zo kwamen we terecht in een warme maar gezellige Spiegeltent. Daar stond A/T/O/S (A Taste Of Struggle) hun ding te doen. Bassheavy beats gecombineerd met een hemelse stem, perfect om je te laten meevoeren. Een heel sterke live-act. 

Na een korte soundcheck was het aan Smerz om te tonen wat zij in hun mars hadden. Twee getalenteerde Scandinavische dames die een zeer interessante act brachten. Een mooie stem met leuke effecten die gestuurd werden door een controller. Productiegewijs kon je alles meevolgen, waardoor je veel respect kreeg voor de vele voorbereidingen die het duo heeft gemaakt. Een echt genre kon je er niet op kleven, aangezien er veel verschillende ritmes voorbij kwamen. 

Terug bij de House of Bull, was Camelphat net aan hun set begonnen. Deze twee tech-house helden brachten al eerder nummers uit op toplabels zoals Suara, Spinning Deep en Toolroom. Een leuke set die het publiek wel wist te appreciëren.

Afsluiten deden we bij Netsky, die voor jong en oud nooit teleurstelt. Onze landsheld bracht een leuke set met de bekendere drum 'n' bass-tunes. Perfect om een mooie avond mee af te sluiten, zoals je in onderstaand filmpje kan zien.

Laundry Day, tot volgend jaar!