Londense nachtclub fabric moet de deuren sluiten

Wat iedereen al even vreesde, is dan ook uitgekomen: gisterenavond is beslist dat nachtclub fabric in Londen definitief dicht zal gaan. Een petitie die al 140.000 handtekeningen verzamelde en talloze geschokte reacties van bekende namen zoals Skream, Jamie Jones en Eats Everything blijven daarmee zonder effect.

Fabric was al gesloten sinds 12 augustus in afwachting van een onderzoek naar twee 18-jarige drugsdoden, eind juni en begin augustus. Gisteren werd de licentie van de club dan besproken op een speciale vergadering van stadsdeel Islington en na een debat van 6 uur was de conclusie luid en duidelijk: de commissie vindt dat fabric niet in staat is gebleken om te zorgen voor een veilige omgeving.

Letterlijk werd gezegd dat in fabric een cultuur van drugs ontstaan was waar het management machteloos tegenover stond. Er werd ook overwogen om de club open te laten blijven onder strike voorwaarden, maar de commissie had daarvoor te weinig vertrouwen in het huidige management. 

Na het verdict kwam medeopichter Cameron Leslie duidelijk geëmotioneerd naar buiten, en kreeg hij een staande ovatie van zijn team op de trappen van het gebouw. Hoewel de kans klein is dat fabric weer een licentie zal krijgen is er wel een fonds opgericht, Fund For Fabric, dat geld zal inzamelen om de beslissing aan te vechten. Hoop doet leven... 

Ontdek meer...Telex