Fuzz Five #43 - Amelie Lens

Terug van weggeweest: onze Fuzz Five! Na een jaartje pauze, blazen we dit concept nieuw leven in. De bedoeling? Een artiest kiest zijn vijf favoriete tracks van het moment met een woordje uitleg om jullie wat nieuwe muziek te leren kennen! Aanvatten doen we meteen met dé rijzende ster binnen het technomilieu: Amelie Lens!

2016 zal te boek gaan als het jaar van de grote doorbraak voor Amelie Lens. In januari ging de bal aan het rollen met haar Exhale EP op het Italiaanse label Lyase Recordings, waarvoor NT89 een remix verzorgde. Later kreeg ze van Pan-Pot een contract voorgeschoteld voor een EP op hun label Second State, wat resulteerde in de vierledige Let It Go EP. 

Ook op vlak van bookings ging het voor de wind voor het lid van de Labyrinth Bookings-familie. Zo kon je haar in heel wat Belgische topclubs vinden en had ze een bomvolle festivalzomer, denk maar aan Extrema Outdoor, Butterfly Beats, Ostend Beach, Dour, Tomorrowland, FloorFiller Festival, Wecandance, Maze Festival en een last minute gig op Pukkelpop. Dat we het laatste nog niet gezien hebben van Amelie, staat nu al vast!

We vroegen haar even naar haar vijf favoriete platen van het moment:

Modig - What you want

Amelie Lens: “Deze is absoluut mijn favoriete track van het moment. What You Want is niet de typische track waarvan je weet dat de dansvloer volledig uit zijn dak zal gaan. De track is zowel loopy, diep als donker, maar toch steekt er een zekere groove en energie in. Het is wel wat sneller dan wat ik normaal speel, maar mijn pitch gaat met veel plezier even naar de 132bpm voor deze knaller.”

Jack Master - Bang the Box (Slam remix)

Amelie Lens: “Toen ik deze track voor het eerst hoorde, vond ik deze wel ok, maar ik had nooit gedacht dat ik deze heel de zomer in bijna al mijn sets zou spelen. Toen ik hem de eerste keer speelde, viel ik gewoon achterover van de reactie van het publiek. ’t Is eigenlijk een vrij simpele track, maar soms hoeft het niet meer te zijn.”

Piatto - Karmatone

Amelie Lens: “Het gebeurt zelden (of nooit) dat ik alle tracks van een EP speel, bij deze van Piatto is dat wel het geval. Desert Zero past iets minder in mijn sets maar ik vond deze wel goed dus heb die dan ook gekocht. Karmatone was mijn closing track op Pukkelpop en Depth Charge was mijn closing track op Dour! Een EP naar mijn hart!”

Adv709 - Sublimated Soul

Amelie Lens: “Sublimated Soul van Adv709 is uitgekomen op Anemone Recordings, ook wel een van mijn favoriete labels. Als ik een promo van Anemone binnenkrijg, dan kan ik niet snel genoeg thuis zijn om deze te beluisteren.”

Keith Carnal - Racidance

Amelie Lens: “Wat een track, wat een track! Deze komt echter niet volledig tot zijn recht als je hem thuis beluistert en al zeker niet als je maar een kort fragment hoort. Racidance is een plaat die vooral geweldig inslaat als je hem in een club op het juiste moment kan droppen. Kippenvel!”

Wil je Amelie Lens binnenkort aan het werk zien? Dat kan! Ze werd onlangs aangekondigd op de line-up van Extrema Noir en op zaterdag 17 september kan je haar all night long vinden in Labyrinth Club!

Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!

Gerelateerd