Fuzz Five #44 - Goldfox

Onze favoriete Limburgse vos Goldfox heeft al heel wat jaren ervaring op de teller staan. Naast zijn eigen dj-carrière is Kristof Claes ook actief als programmator in onder meer de Hasseltse club Forty Five en de Muziekodroom. Hij weet dus als geen ander welke tracks leven in het elektronische milieu, tijd dus om zijn vijf favoriete nummers van het moment te vragen!

Of het nu rauwe electro, pompende techno of een trage, duistere beat is, Goldfox bewees al heel vaak dat hij van meerdere markten thuis is. Zo houdt de vos er ook enkele nevenprojecten op na zoals - het intussen teloor gegane - Rave Our Souls en Sanseveria Soundsystem.

Goldfox is een muziekliefhebber pur sang die allerminst aan hokjesdenken doet. Zijn veelzijdigheid en nightlife experience leverden hem verder ook een spot op als Studio Brussel-resident, waar hij wekelijks de beste tracks aan elkaar mixt op zaterdagavond van 2u tot 3u. Nu kiest hij zijn vijf favoriete tracks van het moment voor Fuzz Magazine!

Tin Man - VerityAcid 

Goldfox: “Deze zomer blies Recondite nieuw leven in zijn eigen Plangent Record met een meesterlijke compilatie vol melancholische acid en techno. Deze pure 303-uitlaat van Tin Man heeft helemaal geen beats nodig. Een moody ambient trip die de verbeelding dwingt om er een eigen verhaal bij te bedenken. Geniaal gewoon!”

Love Over Entropy - Worth While 

Goldfox: “Als de Nederlander Love Over Entropy iets lost, dan kan je verzekerd zijn dat het goed zit! Deze Worth While komt uit de Sea EP op Something Happening Somewhere. Een obscure groove sleept je mee en de acid synth trekt je zelfs nog wat dieper. Newschool acid zoals het hoort te zijn. Niet dansvloervriendelijk btw, hier moet je echt inkruipen om het te begrijpen.”

Bernstein - Babel

Goldfox: “Het was de eerste keer dat ik van deze Zwitser hoorde, toen het plaatje me werd getipt door Dennis, een freak die dagen en nachten lang de beste onbekende plaatjes op SoundCloud zoekt. Babel is een zalige plaat die zijn tijd neemt voor een nodige opbouw en de break die het verhaal van Babylon vertelt. De track is wat luchtiger dan wat ik normaal speel, maar het is zo'n ongelooflijk sterk nummer. Ik ben benieuwd wat Bernstein nog te bieden heeft.”

KiNK - Emotional Breakdown 

Goldfox: “Deze plaat is net van dit weekend uit maar ik speel hem al een tijdje op promo. KiNK experimenteert graag met hardware en hij is één van de grootste gearfreak van het moment, check zijn Facebook-pagina maar eens, of the making of Hand Made. Hier lost hij drie nummers en 4 loops op een vinyl samen met zijn vriend en leraar KEi. Emotional breakdown doet me denken aan de oude electrobreaks van de jaren ‘90 en de string is dan weer hélemaal 2016. Meesterwerk van een meester.”

Drvg Cvltvre - A Spooky Kind Of Love (Acid Redux) 

Goldfox: “I know, i know... alweer 303 maar ik hou van de machine! Drvg Cvltvre is een Nederlander uit de metal scene die voor de fun ook analoge trage acid maakt. Hij brengt platen uit zonder enige vorm van promo en komt maar af en toe naar buiten met zijn live gear. Ik heb de eer gehad hem ooit op MODFEST te booken en koop sindsdien zowat alles wat hij maakt. De downtempo beats in combinatie met de ruwe analoge synths zorgen voor duistere tracks die perfect in een horrorfilm passen. Zéker zijn andere werk checken!”


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!

Foto: © Kemizz