RIMBU nodigt Mord Records uit in Kompass (16/09)

Vrijdag 16 september staat bij iedere technoliefhebber met een dikke stift aangeduid in de agenda. Die avond vindt de tweede editie van het ambitieuze technoconcept RIMBU plaats in Kompass Klub te Gent. Na een succesvolle eerste editie, nodigen ze nu enkele leden uit van het toonaangevende, Nederlandse Mord Records. The Greatest Of Grazers!

Het industriële pand van Kompass zal omgetoverd worden tot een ware jungle en de technobeats zullen zich een weg moeten banen doorheen het dichtgepakte oerwoud. Waar tijdens de eerste editie South London Analogue Material te gast was, werd nu Mord Records uitgenodigd.

De eerste headliner van dienst is oprichter van dit Nederlandse label, Bas Mooy. De Rotterdamse dj draait al bijna twee decennia lang mee in het milieu en bundelde al zijn ervaring in 2013 in zijn nieuwste verwezenlijking: Mord Records. Gaandeweg groeide het label uit tot één van de Europese vaandeldragers van de duistere underground techno, een verdienste die voor een groot deel aan opperhoofd Bas Mooy kan toegeschreven worden.

Als eerste neemt die Ansome en Keepsakes mee in zijn zog. De Brit Ansome, die ook al te gast was tijdens de eerste editie van RIMBU en er een verpletterende indruk naliet, is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig binnen de technowereld. Met zijn typerende, donkere sound deinzen zijn knappe producties voor niets of niemand terug, wat resulteerde in een album op Perc Trax dit jaar. Tijdens RIMBU kan je Ansome aan de zijde van Keepsakes vinden.

Hoewel Keepsakes eveneens uit de UK afkomstig is, vestigde hij zich ondertussen aan de andere kant van de aardbol, meer bepaald in Nieuw-Zeeland. Op dit moment toert hij doorheen Europa en Gent wordt op 16 september één van zijn laatste stops. Een reden te meer waarom je zijn snoeiharde beats samen met Ansome niet mag missen!

Ook de heren van 138 komen van een eind ver overgevlogen. Het Amerikaanse duo omschrijft hun sound zelf als een hedendaagse, harde aanpak van de industriële UK Techno uit de jaren '90, met wat Noord-Amerikaanse invloeden erin verwerkt. Zij zullen op RIMBU een liveset brengen.

De in Griekenland geboren, maar in Duitsland gevestigde producer Endlec is de laatste internationale artiest die op de line-up prijkt. Hij staat vooral gekend om zijn rauwe, pure sound en zijn experimentele aanpak met analoge sequencers en synths waarmee hij obscure soundscapes vorm geeft.

Als laatste kan natuurlijk ook RIMBU-resident TWAN niet ontbreken. Op 14 september brengt hij samen met een andere landgenoot [KRTM] de 2 Boners EP uit op MadBack Records. Als TWAN zijn dj-set even goed klinkt als zijn producties, staat het nu al vast dat het broeierig heet zal worden in de Gentse RIMBU!

Wil jij er ook bijzijn? Tickets kan je online kopen aan 12 euro per stuk, of je kan ook deelnemen aan onze wedstrijd op Fuzz Magazine! Meer info over het evenement kan je op Facebook vinden.

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel
138