Twee nieuwe clubs op een maand tijd voor Amsterdam

Het kan verkeren in clubland. Terwijl het licht aan de overkant van het Kanaal stilaan dooft, gaat het feest bij onze Noorderburen gewoon door. De dansgrage Amsterdammers mogen zich deze maand in de handjes wrijven want er komen in de hoofdstad maar liefst twee clubs bij. Beide clubs hebben een 24-uurslicentie, waardoor ze all night long open mogen zijn.

Het logo van Claire

Nummer één, die Claire zal gaan heten, werd vorige week al aangekondigd. Deze nieuwe club is in feite een heropening van een onlangs gesloten locatie, Studio 80 aan het Rembrandtplein. De nieuwe eigenaars hebben al enige ervaring want het zijn dezelfde jongens die eerder het populaire Disco Dolly bestierden.

Qua stijl lijkt het wel goed te zitten, de nieuwe eigenaars gaan voor een mengelmoes aan stijlen met als eerste namen onder andere Gilles Peterson, onze eigen LeftoKornél Kóvacs en Matthew Herbert. Het programma voor hun openingsweekend tijdens Amsterdam Dance Event ziet er alvast erg indrukwekkend uit.

De ingang van Club Shelter

Dan komen we bij club nummer twee, Shelter genaamd. Ook zij gaan komende maand open voor het publiek. Deze club is gevestigd in de kelder van de gloednieuwe A'DAM Tower aan de andere kant van het water tegenover het Centraal Station. De ingang zit verstopt onder de stoeptegels, die 's nachts omhoog zullen komen om zo de toegang tot de club zichtbaar te maken. Shelter mikt op een gemengd publiek maar wil het graag underground en 'local' houden.

De grote namen zul je hier zeker zien passeren, maar ook de Amsterdamse scene krijgt er ruimte. Zo zullen deejays als William Kouam Djoko of San Proper zeker in de beginfase kansen krijgen om een staaltje van hun kunnen af te leveren. Tijdens Amsterdam Dance Event wordt er stevig doorgehaald met een internationaal programma vol toppers zoals MoodymannJackmasterJoris Voorn en Legowelt. Weer veel om naar uit te kijken dus, het nachtleven in Amsterdam is in elk geval op de goede weg.